Το γκρουπ του Γιώργου Τσούγκου ετοιμάζεται για τη χειμερινή δράση

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν το γκρουπ του Γιώργου Τσούγκου, στο οποίο, εκτός των έμπειρων Κώστα Μπανιώτη και Παύλο Μπόφτση, ανήκουν ο Αντώνης Μέρλος και η Παναγιώτα Δόση.

Ο νεαρός άλτης από την Κόρινθο είχε ήδη ξεκινήσει από την περσινή σεζόν συνεργασία με τον έμπειρο τεχνικό, ενώ από την φετινή χρονιά στην ομάδα εντάχθηκε και η νεάνιδα Παναγιώτα Δόση. Η πρόκληση τόσο για τον ομοσπονδιακό όσο και για τα ίδια τα παιδιά είναι μεγάλη, αφού έχουν την ευκαιρία μέσα από την κοινή προπόνηση να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Στο σύνολο της η ομάδα θα έχει εμφανίσεις στους αγώνες της χειμερινής περιόδου, ωστόσο για τον Κώστα Μπανιώτη, η παρουσία στον κλειστό σημαίνει αυτόματα και διεκδίκηση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

“Πάντα όταν μπαίνουμε σε αγώνες κυνηγάμε το υψηλότερο επίπεδο. Για τον Κώστα σίγουρα η πρόκληση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Ο Κώστας αναμένεται να κάνει τους πρώτους του αγώνες τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου πιθανότατα σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό”, είπε ο Γιώργος Τσούγκος και συμπλήρωσε:

“Για τον Αντώνη και την Παναγιώτα μπορούμε να πούμε πως η περίοδος είναι προσαρμογής. Παρόλα ατά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την διάθεση που δείχνουν για δουλειά και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Η προετοιμασία μας για την ώρα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόσο οι τρεις άλτες του ύψους, όσο και ο Παύλος Μπόφτσης θα συμμετάσχουν στους αγώνες κλειστού”.

Ο Κώστας Μπανιώτης έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως όχι μόνο του αρέσει να μετέχει στις χειμερινές διοργανώσεις, αλλά πως μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτικός σε αυτές. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκόβης. Με υψηλές προσδοκίες θέλει να μπει στη σεζόν ο Αντώνης Μέρλος, που θα επιδιώξει στη διάρκεια της θερινής περιόδου να βελτιώσει το ατομικό του 2,23μ. και να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού (2,24 μ.). Τις καλές εμφανίσεις των δύο τελευταίων ετών θέλει να συνεχίσει ο Παύλος Μπόφτσης που έχει ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν 16,55 μ., ενώ το όριο για Παρίσι είναι 16,60 μέτρα.

Για τo νεαρότερo μέλος της ομάδας, την Παναγιώτα Δόση, ο στόχος αφορά στη συμμετοχή και γιατί όχι και διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Άλλωστε η Δόση είναι μια αθλήτρια που έχει ξεπεράσει το 1,86 μ. και έχει δείξει πως μπορεί να ανέβει υψηλότερα. Το όριο πρόκρισης για τη διοργάνωση του Ναϊρόμπι έχει οριστεί από την WA στο 1,82 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή