Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας ο 37ος Μαραθώνιος της Αθήνας συγκεντρώνει τα βλέμματα της αθλητικής κοινότητας ανά την υφήλιο. Κορυφαίες προσωπικότητες
θα βρεθούν στην ελληνική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν τη μοναδική αυτή συνάντηση.
Μεταξύ αυτών είναι και οι:
–Στέφανο Μπαλντίνι, ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στον Μαραθώνιο. Μια τεράστια μορφή του παγκόσμιου στίβου που θα αγωνιστεί και πάλι στην κλασική διαδρομή. Από το 1995 μέχρι το 2010 που αποφάσισε να εγκαταλείψει, συμμετείχε σε σε 27 μαραθώνιους. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν βεβαίως το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, και ακόμα τα δύο Ευρωπαϊκά σε Βουδαπέστη (1998) και Γκέτενμποργκ (2006), τα δύο χάλκινα που κατέκτησε στα παγκόσμια του Εντμοντον (2001) και Παρίσι (2003). η νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου το 1996 στη Μαγιόρκα καθώς και τα δυο ρεκόρ Ιταλίας που πέτυχε στο Λονδίνο το 2002 (2.07.29) και το 2006 (2.07.22).
–Αλαίν Λουνζενφίχτερ: Μια κορυφαία προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας. Από το 1975 μέχρι το 2013 κατείχε τη θέση του αναπληρωτή εκδότη της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe, και κάλυψε 25 θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Εργάστηκε επίσης με το Canal + στην κάλυψη διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού, μαραθωνίων και Ολυμπιακών Αγώνων. Καθ΄όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει εκδώσει πολλά βιβλία και έχει αναλάβει πολλούς ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία.
– Ιγκόρ Κασίνα: Ένας εκ των κορυφαίων γυμναστών στο μονόζυγο και χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 (χάρισε τότε στην Ιταλία το 500ο ολυμπιακό της μετάλλιο). Η απόφαση του πρωταθλητή από το Σερένο της Λομβαρδίας να εγκαταλείψει τον αθλητισμό το 2011 σε ηλικία 33 χρόνων, προκάλεσε έκπληξη καθώς παρέμενε ανταγωνιστικός και το 2009 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην O2 Arena στο Λονδίνο.
-ο Λελίσα Ντεσίσα (Αιθιοπία) και η Ρουθ Τσέπνγκετιχ (Κένυα), που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο ανδρών και γυναικών στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην Ντόχα του Κατάρ.
–Πάκο Μποράο, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS).
– οι εκπρόσωποι από τον Μαραθώνιο Χiamen της Κίνας που θα βραβευτεί στο έβδομο ετήσιο Gala Awards της AIMS το βράδυ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019 με το βραβείο Πράσινου Μαραθωνίου για το 2019 και από τον Μαραθώνιο Harmony της Γενεύης για τη Unicef (Ελβετία) που θα τιμηθεί με το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς της AIMS για το 2019.
–Ρον Χιλ, ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης στον μαραθώνιο το 1969 στο πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα.
–Χορστ Μίλντε, ένας ακόμα θρύλος των μεγάλων αποστάσεων. Ίδρυσε τον Μαραθώνιο του Βερολίνου το 1974 που εξελίχθηκε σε ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας σημασίας. Είναι ο αγώνας των πολυάριθμων παγκόσμιων ρεκόρ που έχει προωθήσει το μήνυμα του υγιούς τρόπου ζωής σε εκατομμύρια δρομείς στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Το 1982 έκανε τον Μαραθώνιο του Βερολίνου ιδρυτικό μέλος της AIMS και διοργάνωσε το 3ο παγκόσμιο συνέδριό της στο Βερολίνο (1983). Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AIMS μεταξύ των ετών 1999-2010 και συνέβαλε στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 1994 ίδρυσε το ΑIMS Marathon Museum of Running στο ιστορικό ολυμπιακό πάρκο του Βερολίνου. Το μουσείο παρουσιάζει την εξέλιξη του τρεξίματος και του Μαραθωνίου παγκοσμίως. Σήμερα διαθέτει στις συλλογές του περισσότερα από 100.000 αντικείμενα.
– εκπρόσωποι από 80 κορυφαίους μαραθώνιους δρόμους σε 40 χώρες όλου του κόσμου.