Η Αναστασία Μαρινάκου επιστρέφει στον Αυθεντικό μετά από τέσσερα χρόνια

Η Αναστασία Μαρινάκου είναι από τις Ελληνίδες αθλήτριες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, περισσότερο για το γεγονός πως κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει διάφορα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες σεζόν.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια επέστρεψε δυναμικά και άφησε πίσω της τραυματισμούς, αλλά και το διάστημα προσαρμογής που χρειάστηκε με τις αλλαγές στη ζωή της, αφού ως γνωστόν για περίπου μια σεζόν ζούσε στην Αυστραλία (από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2017).

Τη δυναμική επιστροφή της τη συνδυάζει στο κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς και με την επιστροφή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τέσσερα χρόνια μετά. «Το 2015 αποφάσισα να τρέξω και εγώ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα 5χλμ. Ήταν μια πρόκληση για μένα τότε και μου άρεσε αυτή η διοργάνωση και είναι μοναδικό το συναίσθημα να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Είναι ένας αγώνας και παράλληλα μια γιορτή», δηλώνει η αθλήτρια της ΓΕΑ Τρικάλων, που αυτή την εποχή προετοιμάζεται στα Τρίκαλα με τον προπονητή της Χρήστο Παπαχρήστο και στις 10 Νοεμβρίου θα πάρει εκκίνηση στο 5άρι. Ν’ αναφέρουμε πως το 2015 η Αναστασία Μαρινάκου είχε κερδίσει τον αγώνα τερματίζοντας σε 17.23. Θα προσπαθήσει τώρα για κάτι ανάλογο, συνδυάζοντας μια νίκη με ένα προσωπικό ρεκόρ της στη διαδρομή. «Είναι ένα τεστ για μένα επίσης, ο αγώνας στις 10 Νοεμβρίου, μετά την προετοιμασία μου. Είχα μια καλή σεζόν και γύρισα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο που ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς. Ήταν μια μεταβατική περίοδο για μένα το 2019, που πήγε όμως πολύ καλά», συνεχίζει η Αναστασία Μαρινάκου. Κάτι που αποτυπώνεται και από την αγωνιστική της παρουσία. Στα 800 μ. έτρεξε στα «Βενιζέλεια-Χανιά» σε 2.09.08 που είναι η 4η επίδοση στην Ελλάδα, στα 1.500 μ. έκανε 4.17.84 που είναι ο δεύτερος χρόνος και τον πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα, όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Επίσης, πήρε το χρυσό στα 5.000 μ. στην Πάτρα με 16.38.43 που είναι η επίδοση της χρονιάς.

Οι εμφανίσεις τις της έδωσαν μια θέση στην εθνική ομάδα για την Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, όπου στο Μπίντγκοζ κατέλαβε τη 10η θέση με 9.22.15 που είναι επίσης, η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο ένας θετικός απολογισμός που της δίνει τη δυνατότητα να βάζει μεγαλύτερους στόχους τη νέα σεζόν.

«Είναι μια βάση για το 2020. Αυτό που θέλω τη νέα χρονιά είναι πρωτίστως να είμαι υγιής και να κάνω μια καλή εμφάνιση στον κλειστό στα 3.000 μ. και γιατί όχι να προσπαθήσω για το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νανίνγκ. Σίγουρα πάντως, αυτό που θέλω είναι μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι και θα το κυνηγήσω επικεντρώνοντας με τον προπονητή μου στα 5.000 μ.», καταλήγει η Αναστασία Μαρινάκου.

Κατεβάστε την εφαρμογή