Οι ελληνικές διοργανώσεις διατήρησαν την υψηλή τους βαθμολογία

Στην Ελλάδα επέστρεψε σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία που μετείχε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος του 2020 έχοντας πετύχει στο απόλυτη τους στόχους της.

Η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει υψηλή βαθμολογία για τις διοργανώσεις της, αφού τα “Βενιζέλεια – Χανιά” εντάχθηκαν – όπως εξαρχής είχε ζητήσει ο ΣΕΓΑΣ – στην κατηγορία “Bronze”, που αποτελεί την αντίστοιχη κατηγορία των Classic, που από φέτος καταργήθηκε. Παράλληλα στην ίδια κατηγορία που εντάχθηκαν το 2019 διατηρήθηκαν τόσο το “Filothei Woman Gala”, όσο και το “Athens Street Pole Vault”, δύο μίτινγκ που ανήκουν στα Special Meetings της ΕΑ και για τα οποία μάλιστα ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να υπάρχει από φέτος αύξηση της βαθμολογίας.

Παράλληλα από φέτος η Ελλάδα πρόσθεσε δύο ακόμη διοργανώσεις στην κατηγορία International Outdoor Meetings with National Permit και αυτά είναι τα “Βεργώτεια” στην Κεφαλονιά και οι “Αλεξάνδρειοι Δρόμοι” στη Θεσσαλονίκη.

Η ομοσπονδία κατάφερε έτσι να συγκροτήσει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα δίνει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλήτριες όλων των αγωνιστικών επιπέδων να μετέχουν σε αξιολογημένους αγώνες, που δίνουν βαθμολογία στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Δείτε το αγωνιστικό πρόγραμμα

*Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις

Κατεβάστε την εφαρμογή