Σπύρος Καπράλος: Μοναδικό γεγονός ο Μαραθώνιος

για τον οποίο όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι

Διαρκής είναι η στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προσωπικά του προέδρου της και μέλους της ΔΟΕ, Σπύρου Καπράλου

στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ΕΟΕ αποτελεί συνδιοργανωτή και “στρατηγικό” υποστηρικτή της κορυφαίας γιορτής. Όπως συχνά αναφέρει ο κ.Καπράλος  “χαιρόμαστε κάθε φορά που μπορούμε να διαθέτουμε στο ΣΕΓΑΣ το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο χειριζόμαστε εμείς και αποτελεί σημείο προβολής και βεβαίως τερματισμού του ΑΜΑ”. .

Ο Σπύρος Καπράλος, αναφέρει συγκεκριμένα για το φετινό αγώνα: 

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κι εγώ προσωπικά, χαιρόμαστε που είμαστε μέλη της μεγάλης αυτής οικογένειας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, του αγώνα που έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια της Ελλάδας και διαφημίζει διεθνώς τη χώρα μας

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι ένας απλός αγώνας αλλά ένα πολύπλευρο αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που προβάλλει τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας και υπενθυμίζει συνεχώς μέσω του Παναθηναϊκού Σταδίου, το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων που έκαναν οι πρόγονοι μας στον σύγχρονο κόσμο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει διαχρονικά τον Μαραθώνιο παραχωρώντας στον ΣΕΓΑΣ το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον ιστορικό χώρο που συνδέει την Αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη και υπενθυμίζει σε όλους μας τη σπουδαία κληρονομιά που έχουμε παραλάβει εμείς οι Έλληνες.

Ο Μαραθώνιος στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα της ευγενούς άμιλλας,  της υπέρβασης της ανθρώπινης φύσης και της κοπιαστικής προσπάθειας για να φτάσει ο καθένας στην επίτευξη του προσωπικού στόχου. Επίσης άλλαξε και τον τρόπο που βλέπουμε τον αθλητισμό. Με τη γιγάντωση του όλα αυτά τα χρόνια έχει εμφυσήσει σε πολλούς συμπατριώτες μας, την ενασχόληση με την άσκηση και τον αθλητισμό με μεγάλα οφέλη για όλους. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν ένα μοναδικό γεγονός, για το οποίο όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι!”. 

Κατεβάστε την εφαρμογή