Το Run Greece «τρέχει» τελικό στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Και το 2019 το Run Greece συμμετέχει στο Μαραθώνιο Αθήνας με τους καλύτερους εκπροσώπους του!

Ο ΣΕΓΑΣ οργανώνει και φέτος τον Τελικό Αγώνα Run Greece «Αγώνας Δρόμους 3χλμ ERGO» κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019.

Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στις 10:35 επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Ζαχάρωφ, ακριβώς στο 39,195χλμ της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής, ενώ ο αγώνας τερματίζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ κάθε αγώνα της σειράς RUN GREECE 2019.

Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδος, φιλοξένησαν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν υψηλού επιπέδου – αγωνιστικά και οργανωτικά – αγώνα μαζικής συμμετοχής στο κέντρο των πόλεων κάθε διοργάνωσης. Είναι άξιο αναφοράς πως συνολικά και στις επτά πόλεις τερμάτισαν περισσότεροι από 17 χιλιάδες δρομείς.

Το Run Greece έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέρος του μεγάλου κύματος δρομέων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Κάθε πόλη θα έχει τους δικούς της, 20 εκπροσώπους (10 άνδρες και 10 γυναίκες) οι οποίοι προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συνολικά, στον αγώνα 3χλμ., θα αγωνιστούν 140 αθλητές εκπροσωπώντας τόσο τις πόλεις τους στην ομαδική βαθμολογία όσο και τους εαυτούς της στην ατομική.

Οι βαθμοί  του/της νικητή-τριας  (Ανδρών   – Γυναικών)  είναι  70 ,   όσο και  ο  αριθμός  που  μας δίνει  το  σύνολο των συμμετεχόντων   (70   Άνδρες   και   70   Γυναίκες,   ο/η   πρώτος-τη   θα   πάρουν   70   βαθμούς).   Στη   συνέχεια   για   κάθε   επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών. Δρομείς που θα τερματίσουν μετά το χρονικό όριο λήξης του αγώνα (11:05 πμ.) ή δεν θα τερματίσουν, δεν βαθμολογούνται..

Στον τρεις πρώτους  νικητή – νικήτρια του Δρόμου 3χλμ ERGO θα απονεμηθούν κύπελλο – μετάλλιο και δίπλωμα. Στη Νικήτρια Ομάδα Ανδρών και στη Νικήτρια Ομάδα Γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

RUN GREECE 2020

Το RUN GREECE το 2020 θα συνεχίζει να ανανεώνεται, με νέο λειτουργικό σχεδιασμό, φρέσκια εικόνα, με ανανέωση της σήμανσης και της παρουσίασης των αγώνων  με νέο μετάλλιο, με επανασχεδιασμό των εντύπων, των χαρτών, των προγραμμάτων και εστιάζοντας παράλληλα στην προβολή της πόλης διεξαγωγής στα τεχνικά t-shirt των δρομέων, που θα διαφέρουν από πόλη σε πόλη.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσει να ενισχύει τον χαρακτήρα του, σε οικολογικές δράσεις. Θα εστιάσει σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, στην ανάδειξή του σε τουριστικό γεγονός για κάθε πόλη και με μεγαλύτερη σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι πολίτες της Περιφέρειας.

Το χαμηλό κόστος εγγραφής όλα αυτά τα χρόνια, δίνει την δυνατότητα στο RUN GREECE, να είναι μια διοργάνωση για ΟΛΟΥΣ.

Κατεβάστε την εφαρμογή