Με επιτυχία έγινε το Run Greece της Πάτρας

Σε μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό, την Πάτρα, έγινε σήμερα o έκτος και προτελευταίος αγώνας της σειράς Run Greece της φετινής χρονιάς.

Χιλιάδες δρομείς από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή έτρεξαν στους δρόμους της πόλης και δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα. Σε αυτό συνέβαλε ιδιαίτερα και ο καλός καιρός που δεν εμπόδισε δρομείς και θεατές να βγουν από τα σπίτια τους. Η εκκίνηση τόσο στα 5χλμ όσο και στα 10χλμ, είχαν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, την πλατεία Γεωργίου Α΄, στην οποία βρέθηκαν και χιλιάδες πολίτες για να χειροκροτήσουν αυτούς που συμμετείχαν.

Στα 10χλμ. των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαλιόγλου με 32.32 και ακολούθησαν οι Σπύρος Ιατρόπουλος και Κώστας Κοκόλας με 33.48 και 33.58, αντίστοιχα. Πρώτη γυναίκα στα 10χλμ. τερμάτισε η Κατερίνα Φωτοπούλου με 41.41. Ο 21χρονος αθλητής του Έσπερου 2004, Ντενίς Γκιούρα ήταν πρώτος στα 5χλμ. με 15.30 και ακολούθησαν οι Μάνκο Χουλιάνο (15.33) και Μειντή Δημητράκης (ΑΣ Κοροιβός) με 16.00. Γρηγορότερη γυναίκα στο 5άρι ήταν η πρωταθλήτρια των στιπλ Ισαβέλα Κοτσαχείλη με 18.03 και ακολούθησαν η Ελένη Νικολοπούλου (18.47) και Η Βηθλεέμ Σαπίου (19.08).

Τους αγώνες διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική ΕΑΣ, το Δήμο Πάτρας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο αγώνας του Run Greece είχε και αυτή τη χρονιά κοινωνικό σκοπό, αφού θα ενισχυθεί ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η σειρά αγώνα Run Greece,η οποία ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου στη Λάρισα, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή (13/10) στην πόλη της Ρόδου.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή