Ντόχα 2019: “Ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου”, είπε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι ένας αθλητής με μεγάλη εμπειρία σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Στην τέταρτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι έχοντας τρέξει και σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ελληνας βαδιστής κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνθήκες που δεν είχε βρει σε αγώνα ποτέ στο παρελθόν. Η υψηλή θερμοκρασία και ζέστη στην πόλη της Ντόχα δημιουργούσαν απάνθρωπες συνθήκες στους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν στα 50χλμ. βάδην. Παρόλα αυτά ο πρωταθλητής μας βρήκε το σθένος να αντέξει μέχρι το τέλος και να καταλάβει τελικά την 17η θέση, την καλύτερη παρουσία του σε αντίστοιχη διοργάνωση.

“Οι συνθήκες ήταν ανεπίτρεπτες. Στην πόλη της Ντόχα δεν αναπνέεις όταν κάνεις βόλτα, πόσο μάλλον να είσαι σε αγώνα Παγκοσμίου. Απαράδεκτες συνθήκες για αυτά τα αγωνίσματα. Δεν μας είχαν καν ντουζιέρες, αλλάζαμε συνεχώς καπέλα με πάγο για να κρατήσουμε ζωντανές τις αισθήσεις μας”, είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε:

“Από το 30χλμ. κι έπειτα πήγαινα τελείως μηχανικά. Ο στόχος ήταν εξαρχής να τερματίσω. Δεν υπήρχε για εμένα χρονόμετρο, όπως και για τους περισσότερους αθλητές. Περίπου στο 25ο χιλιόμετρο ήθελα να σταματήσω, αλλά σκέφτηκα πως είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πόσο καλά είχα προετοιμαστεί γι΄αυτό. Κι έτσι συνέχισα”.

Ο Παπαμιχαήλ σε αντίθεση με τη ζέστη δεν είχε κάποιο πρόβλημα με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα. “Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ώρα, γιατί είχα προσαρμοστεί σε αυτές τις ώρες. Ωστόσο ομολογώ πως ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου. Νόμιζα πως στο Ρίο το 2016 ότι είχα φτάσει στα όρια μου στα 50χλμ. βάδην, τελικά έπρεπε να ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής στη Ντόχα, για να αλλάξω γνώμη”, είπε ο έμπειρος αθλητής, που διένυσε την απόσταση σε 4.22.39.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή