Ντόχα 2019: Εμφάνιση με ψυχή και καλά πλασαρίσματα για Παπαμιχαήλ και Μακρή

Για δεύτερη ημέρα αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στους δρόμους της Ντόχα.

Στην περιοχή Κορνίς εκεί όπου θα γίνουν όλα τα εκτός σταδίου αγωνίσματα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο τελικός των 50χλμ. βάδην Ανδρών και Γυναικών. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν ήταν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αγγελική Μακρή που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους και να τερματίσουν ψηλά στην κατάταξη των αγωνισμάτων. Ο Παπαμιχαήλ, στην 4η συμμετοχή του στη διοργάνωση, τερμάτισε στην 17η θέση με 4.22.39 σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησαν 46 βαδιστές και κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι 28. Ο Παπαμιχαήλ με εμπειρία και επιμονή κατάφερε να αντέξει τις συνθήκες και την ώρα που σπουδαίοι συναθλητές του ανά τον κόσμο αδυνατούσαν να συνεχίσουν εκείνος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξει και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Ο Ιάπωνας Γιουσούκ Σουζούκι πήρε το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος για να γίνει ο πρώτος βαδιστής της χώρας του που αναδεικνύεται νικητής στο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης, με 4ώρες 04.20. Δεύτερος ήταν ο Γιόαν Βιέρα (Πορτογαλία) με 4.04.59, που στα 43 του χρόνια έγινε ο μεγαλύτερος ποτέ σε ηλικία αθλητής, που κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση σε όλα τα αγωνίσματα και τρίτος ο Καναδός Έβαν Νουνφ με 4.05.02. Ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο και νικητής του 2017 Γιόχαν Ντινίζ (Γαλλία) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, όπως και ο πρωταθλητής του 2015 και ολυμπιονίκης του 2016 Ματέγ Τοτ (Σλοβακία).

Εμφάνιση με ψυχή πραγματοποίησε και η Αγγελική Μακρή, που έδειξε να μην επηρεάζεται από την έλλειψη εμπειρίας σε ανάλογη διοργάνωση και με πείσμα έφτασε 14η στη γραμμή του τερματισμού σε 4ώρες 54.09. Η πρωταθλήτρια μας από την αρχή του αγώνα έδειχνε να μπορεί να κρατηθεί στην πρώτη 16άδα και τελικά τα κατάφερε. Στον αγώνα των γυναικών εκίνησαν 24 γυναίκες εκ των οποίων τερμάτισαν οι 17. Νικήτρια αναδείχθηκε Κινέζα Ρουί Λιάνγκ, με 4.23.26 ακολούθησε η συμπατριώτισσα της Μαοκπύο Λι με 4.26.40 και η Ιταλίδα Ελεονόρα Τσιόρτσι με 4.29.13.
Οι αθλητές και αθλήτριες του βάδην αναγκάστηκαν να αγωνιστούν στην κυριολεξία ξημερώματα, αφού ο αγώνας ναι μεν ξεκίνησε στις 23.30, ωστόσο ολοκληρώθηκε περίπου 4 με 4,5 ώρες αργότερα γεγονος που δεν είναι φυσιολογικό, δεδομένο του ότι ποτέ κανένας τους δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ανάλογο.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή