Ντόχα 2019: Ο Τεντόγλου 10ος στον τελικό του μήκους

φωτογραφία: eurokinissi

Στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα αγωνίστηκε σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου, που ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε.

Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο δεν κατάφερε να βρει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων του και με 7,79 μ. (-0,2) στην τρίτη του προσπάθεια κατέλαβε την 10η θέση στον αγώνα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,77 μ., σε ένα άλμα όπου πάτησε 20 εκ. πίσω από τη βαλβίδα και ήταν άκυρος στην δεύτερη προσπάθεια του. Η πρώτη οχτάδα συμπληρώθηκε με άλμα στα 7,97 μ. που ήταν στις δυνατότητες του αθλητή μας. Ο Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης της Ευρώπης και θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να επιστρέψει και να διεκδικήσει εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Την έκπληξη στο σημερινό τελικό έκανε ο Τατζάι Γκάιλ (Τζαμάικα), που βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του τελικού το ρεκόρ του, αρχικά με 8,46 μ. στην πρώτη του προσπάθεια κι έπειτα με το εντυπωσιακό 8,69 μ. στην τέταρτη και τελευταία του στον σημερινό αγώνα. Ο 23χρονος αθλητής ταξίδεψε στην Ντόχα με 8,32 μ. και κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος προκρίθηκε ως 12ος στον τελικό, κατέκτησε το πρώτο χρυσό της χώρας του στο αγώνισμα. Ο ολυμπιονίκης του Ρίο Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) ήταν δεύτερος με 8,39 μ. και φετινό ρεκόρ, ενώ τρίτος ήταν ο κορυφαίος μέχρι σήμερα – βάσει επίδοσης – αθλητής, ο Γιαν Ετσεβαρία με 8,34 μέτρα. Ο νικητής του Λονδίνου, Λούβο Μανιόνκα, έμεινε τέταρτος με 8,28 μέτρα.

Οι ΗΠΑ το χρυσό στη σφυροβολία

Η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο, η ΝτιΑν Πράις (ΗΠΑ) επιβεβαίωσε την δυναμική της και με βολή στα 77,54 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στη σφυροβολία των Γυναικών, χαρίζοντας παράλληλα στη χώρα της το πρώτο της χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η 26χρονη ξεκίνησε με 76,87 μ. και είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 74,56 μ., 73,77 μ. και 75,68 μέτρα.

Η Πολωνή Τζοάνα Φιοντόροβα (Πολωνία) έκανε στην Ντόχα τον καλύτερο αγώνα της ζωής της και με 76,35 μ. στην πρώτη της προσπάθεια πέτυχε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο ήταν έκτη. Η “ασημένια” το 2017 στο Λονδίνο και “χάλκινη” το 2013 στη Μόσχα, Ζένγκ Βάνγκ (Κίνα) σήμερα ήταν τρίτη με 74,76 μ. και διατήρησε την καλή παράδοση της χώρας της στο αγώνισμα.

Ο Κόλμαν το νέο αφεντικό

Υπόθεση των ΗΠΑ ήταν τα 100 μ. των Ανδρών με τον Κρίστιαν Κόλμαν να επιβεβαιώνει απλώς την υπεροχή του. Ο 23χρονος “καθάρισε” την κούρσα από νωρίς, αφού από τα πρώτα μέτρα φάνηκε να παίρνει το προβάδισμα από τους αντιπάλους του και τερμάτισε πρώτος με το εντυπωσιακό 9.76, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και την έκτη όλων των εποχών. Ο νικητής της διοργάνωση του 2017 στο Λονδίνο, ο 37χρονος Τζάστιν Γκάτλιν, τερμάτισε δεύτερος με 9.89 και ο Καναδός Αντρέ Ντε Γκράσε ήταν τρίτος με 9.90. Η παρουσία των οχτώ αθλητών του τελικού πριν την εκκίνηση του αγώνα, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, ωστόσο οι εξέδρες στο στάδιο Χαλιφά ήταν και σήμερα άδειες.

Υπόθεση της Σιφάν Χασάν (Ολλανδία) ήταν τα 10.000 μ. των Γυναικών. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε σε 30.17.62 βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή