Ντόχα 2019: Ο Φιλιππίδης βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του επί κοντώ

Κοντά σε πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ βρέθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, στην έκτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη δεύτερη ημέρα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθληματος στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο πρωταθλητής μας έκανε πού καλό αγώνα, ωστόσο το 5,70 μ. δεν ήταν αρκετό για αν του δώσει το εισιτήριο, αφού τελικά ο πήχης έφτασε μέχρι το όριο των 5,75 μέτρα.
Το 5,70 μ. πέρασαν 14 αθλητές ωστόσο οι κριτές επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα στο ύψος του ορίου, αντί να στείλουν στον τελικό επιπλέον δύο άλτες, κάτι που έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες διοργανώσεις.

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο πρωταθλητής Ευρώπης του χειμώνα, Πάβελ Βογιεκόβσκι ήταν οι δύο που δεν τα κατάφεραν στο συγκεκριμένο ύψος κι έτσι έμειναν εκτός τελικού. Στον αγώνα της Τρίτης προκρίθηκαν οχτώ αθλητών με 5,75 μ. και τέσσερις με 5,70 μ., όσο έκανε δηλαδή και ο πρωταθλητής μας. Ο Φιλιππίδης μοιράστηκε την 13η θέση με τον Πολωνό αθλητή, ενώ χαμηλότερα έμεινε και ο άλλοτε κυρίαρχος του αγωνίσματος Ρενό Λαβιλενί, που σήμερα δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε κι έμεινε στα 5,60 μέτρα. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,30 μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45 μ. και 5,60 μ., ενώ πέρασε με την τρίτη τα 5,70 μέτρα.

Στην 15η θέση της γενικής κατάταξης έμεινε ο Εμμανουήλ Καραλής, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,70 μ. κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Ο 20χρονος στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση πέρασε με την πρώτη τα 5,45 μ. και 5,60 μ. και έχασε έπειτα τα 5,70 μέτρα. Ο νεαρός θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει εκ νέου όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Οι 12 του τελικού

Κέντριξ (ΗΠΑ) 5,75 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,75 μ.
Γουόλς (ΗΠΑ) 5,75 μ.
Μπράζ (Βραζιλία) 5,75 μ.
Στέτσι (Ιταλία) 5,75 μ.
Χουάνγκ (Κίνα) 5,75 μ.
Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,75 μ.
Χολζντέπε (Γερμανία) 5,75 μ.
Λαβιλενί Βαλεντίν (Γαλλία) 5,70 μ.
Ντούτρα (Βραζιλία) 5,70 μ.
Λίτα Μπάεχρε (Γερμανία) 5,70 μ.
Μπρόντερς (Βέλγιο) 5,70 μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή