Ντόχα 2019: Εντυπωσιακό ξεκίνημα, παρά τις άδειες εξέδρες

Το στάδιο Χαλιφά, μπορεί να μην είχε όσο κόσμο θα ήθελαν οι διοργανωτές, ωστόσο ήταν εντυπωσιακό.

Η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα του Κατάρ περιλάμβανε μόνο προκριματικούς, γεγονός που διατήρησε σχετικά χαμηλά το ενδιαφέρον των φίλων στις εξέδρες, με τους Αιθίοπες και τους Κενυάτες να είναι οι μόνοι που έδωσαν παλμό.

Τα 100 μ. των Ανδρών ήταν από τα αγωνίσματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις με τον αμφιλεγόμενο Κρίστιαν Κόλεμαν (ΗΠΑ) να τερματίζει με σχετική ευκολία πρώτος με 9.98 και ήταν ο μόνος του προκριματικού που κατέβηκε τα 10.00. Ο Ακάνι Σιμπίνε (Ν. Αφρική) πέτυχε 10.01, ενώ ο νικητής πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 10.06. Στο τριπλούν, τα βαριά πυροβολικά ο Κρίστιαν Τέιλορ και ο Γουίλ Κλέι έμειναν στα 16,99 μ. και 16,97 μ., αντίστοιχα, την ίδια ώρα που ο Πέδρο Πιτσάρδο σημείωσε την καλύτερη επίδοση με 17,38 μ. (-0,2).

Ο Αμπντεραχμάν Σαμπά (Κατάρ) αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του, στον προκριματικό των 400 μ. εμπ., αφού αποτελεί ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Ο νεαρός διένυσε την απόσταση σε 49.08, που ήταν η καλύτερη επίδοση του προκριματικού. Ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης και κορυφαίος φέτος στον κόσμο, Κάρστεν Γουόρχολμ ήταν νικητής στη σειρά του με 49.27 και πέρασε στον ημιτελικό με την τρίτη επίδοση.

Το 1,94 μ. πέρασαν οχτώ αθλήτριες στο ύψος των γυναικών, ενώ η 12άδα συμπληρώθηκε με άλλες τέσσερις που έμειναν στο 1,92μέτρα. Ανάμεσα σε αυτές που θα διεκδικήσουν το χρυσό είναι η κορυφαία στον κόσμο, Μαρία Λασίτσκενέ (1,94 μ.), αλλά και οι φιλόδοξες Μάχουτσικ (Ουκρανία), Λιβτσίνκο (Πολωνία) και Κάνκνχαμ (ΗΠΑ).

Στα 5000 μ. ο Πολ Τσελίμο (ΗΠΑ) ήταν γρηγορότερος όλων με 13.20.18 και ο κορυφαίο στον κόσμο Τελαχούν Χαιλέ Μπεκέλε (Αιθιοπία) ακολούθησε με 13.20.52. Τρίτος με βάση την επίδοση ήταν ο Φιλίπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία) με 13.20.52, ωστόσο στον τελικό δεν θα είναι ο νεότερος αδελφός του Γιάκομπ και κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη, στα 5.000 μ., ο οποίος ακυρώθηκε.

Γρήγορες κούρσες έγιναν στα 3.000 μ. στιπλ με την Μπεατρίς Τσεπκόεχ να σημειώσει 9.18.01 και την Κόρτνει Φρέριξ (ΗΠΑ) να ακολουθεί με 9.18.42.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή