Ντόχα 2019: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου παρέα στον τελικό του επί κοντώ

Το απόλυτο πέτυχαν οι πρωταθλήτριες μας στον προκριματικό του επί κοντώ, αφού αμφότερες προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής (29/9, 20.40) στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλμα, στη Ντόχα.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και η “χάλκινη” στη διοργάνωση του 2015 κατάφεραν να ολοκληρώσουν δίχως προβλήματα την διαδικασία του προκριματικού και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Κυριακής. Η Στεφανίδη χρειάστηκε ένα και μόνο άλμα για να προκριθεί στον τελικό, αφού επέλεξε να μπει στον αγώνα στα 4,60 μ.- όριο-, ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη. Η νικήτρια πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League έδειξε έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Λονδίνο, έστω κι αν γνωρίζει πως ο αγώνας της Κυριακής δεν θα είναι εύκολος. Εκεί άλλωστε θα είναι για να αγωνιστούν 17 αθλήτριες, που κατάφεραν να περάσουν το όριο των 4,60 μ., αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για διεξαγωγή τελικού.

Στην πέμπτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να προκριθεί για τρίτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης μετά την όγδοη θέση στο Νταεγού και την τρίτη στο Πεκίνο. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, στη συνέχεια άφησε τα 4,55 μ. για να περάσει με την πρώτη τα 4,60 μέτρα. Όλα τα φαβορί θα είναι στον τελικό, αφού όπως αποδείχθηκε το 4,60 μ. δεν είχε το βαθμό δυσκολίας που απαιτούνταν για πρόκριση στον τελικό μόλις 12 αθλητριών.

“Ήταν εύκολο για εμένα να καθαρίσω το 4,60 μ., αποδείχθηκε ωστόσο πως η απόφαση των κριτών να ορίσουν το 4,60 μ. πως δεν ήταν σωστή, αφού 17 αθλήτριες θα είναι τώρα στον τελικό. Δεν θέλω να επηρεαστώ από αυτό. Αναφορικά με τον τελικό, δεν θέλω να σκέφτομαι το ύψος που θα χρειαστεί να κάνω για να νικήσω, απλά θέλω να είμαι η τελευταία που θα μείνει να κάνει άλμα”, είπε η Στεφανίδη, η οποία είχε αντιληφθεί πριν τον αγώνα ότι θα είναι αρκετές οι αθλήτριες που θα πετύχουν το όριο και είχε αναρτήσει μάλιστα σχετικό γκάλοπ στο λογαριασμό της στο twitter αναφορικά με τον αριθμό των αθλητριών που θα πετύχουν το όριο.

Η πρώτη ημέρα των αγώνων στο στάδιο Χαλιφά ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για τον ελληνικό στίβο, αφού από εκτός από τις αθλήτριες του επί κοντώ στον τελικό του μήκους προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ καλή παρουσία έκανε και η Σταματία Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας. Οι συνθήκες στο στάδιο Χαλιφά φαίνεται πως είναι αρκετά καλές, αφού το σύστημα κλιματισμού διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην χώρα.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Οι 17 του τελικού

1.Ναζόν (ΗΠΑ) 4,60 μ.
1.Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,60 μ.
1.Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,60 μ.
1.Νιούμαν (Καναδάς) 4,60 μ.
1.Ζουκ (Λευκορωσία) 4,60 μ.
1.Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,60 μ.
1.Μόρις (ΗΠΑ) 4,60 μ.
8.Σίλβα (Κούβα) 4,60 μ.
8.Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,60 μ.
10.Λι (Κίνα) 4,60 μ.
11.Μόσερ (Ελβετία) 4,60 μ.
11.Σούρ (ΗΠΑ) 4,60 μ.
11.Πεινάδο (Βενεζουέλα) 4,60 μ.
14.Ρίζιχ (Γερμανία) 4,60 μ.
15.Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,60 μ.
16.Γκιγιόν – Ρομαρίν (Γαλλία) 4,60 μ.
17.Σούτεγ (Σλοβενία) 4,60 μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή