Ντόχα 2019: Το ελληνικό βάδην δίνει δυναμικό παρών με τους Παπαμιχαήλ, Ντρισμπιώτη, Μακρή (vid)

Τρεις εκπροσώπους θα έχει το ελληνικό βάδην στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ξεκινάει την Παρασκευή (27/9) στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο πολύπειρος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, η πάντα αποτελεσματική σε μεγάλες διοργανώσεις, Αντίγονη Ντρισμπιώτη και η…πρωτάρα Αγγελική Μακρή, θα κληθούν όχι μόνο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να κυνηγήσουν καλά πλασαρίσματα, αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ζέστη και περισσότερο η υγρασία είναι ζητήματα που γυρίζουν εδώ και μήνες στη σκέψη των αθλητών και αθλητριών του βάδην και του μαραθωνίου και αποτελούν κομμάτι της προετοιμασίας τους.

Ο Παπαμιχαήλ θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που έχει ρίξει το βάρος του αποκλειστικά στα 50χλμ. βάδην. Ο αθλητής έχει την εμπειρία ανάλογων διοργανώσεων και διαθέτει την ικανότητα να βρεθεί στην πρώτη 20άδα του αγωνίσματος.

Στην τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση και με παρακαταθήκη την πολύ καλή παρουσία στο Λονδίνο, θα συμμετάσχει στους αγώνες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η πρωταθλήτρια των 20χλμ. βάδην θέλει να κυνηγήσει κάτι καλύτερο από την 24η θέση του 2017 και να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης.

Στα 42 της χρόνια η Αγγελική Μακρή απέδειξε πως με την επιμονή και τη σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Η αθλήτρια θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ανάλογη διοργάνωση, αφού η προηγούμενη συμμετοχή της με την εθνική ομάδα ήταν η παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην το μακρινό 2004, ενώ φέτος ήταν παρούσα και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην. Τα αγωνίσματα του βάδην θα γίνουν στην περιοχή Corniche σε κυκλικές διαδρομές δίπλα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα των αθλητών μας
50χλμ. βάδην Ανδρών-Γυναικών Σάββατο (28/9) Τελικός
20χμλμ. βάδην Γυναικών Κυριακή (29/9) Τελικός

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, τα βιογραφικά των αθλητών μας και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση πατώντας εδώ ή στο σχετικό μπάνερ στην κεντρική σελίδα του site.

Δείτε τις δηλώσεις των αθλητών και αθλητριών μας για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή