Ντόχα 2019: Σφυροβόλοι…εν δράσει (vid)

φωτογραφίες: eurokinissi

Τρεις εκπροσώπους θα έχει η χώρα μας στο αγώνισμα της σφυροβολίας με τους δύο από αυτούς να κάνουν ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης, η Σταματία Σκαρβέλη και ο βενιαμίν της ελληνικής αποστολής, Χρήστος Φραντζεσκάκης, θα κληθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και διεκδικήσουν καλά πλασαρίσματα. Ο Αναστασάκης μετέχει για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός στη διοργάνωση του 2017.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης προέρχεται από μια εξαιρετικά σταθερή χρονιά στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να πετύχει 76,63 μ., ωστόσο το σημαντικότερο για εκείνον είναι πως μπόρεσε να είναι σταθερά σε επιδόσεις πάνω από τα 75,00 μέτρα. Ο τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και ένατος το 2018 στο Βερολίνο έχει πια την εμπειρία και την ωριμότητα να κυνηγήσει την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αντίθετα με τον Αναστασάκη, ο έφηβος Χρήστος Φραντζεσκάκης έχει ήδη εκπληρώσει τους βασικούς του στόχους στη σεζόν και στη Ντόχα θα επιδιώξει να “μαζέψει” εμπειρία και εικόνες για τη συνέχεια. Ο δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 έχει πετύχει φέτος 76,76 μέτρα. Η πρόκληση της εκπροσώπησης της χώρας μας και μαζί η διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό της σφυροβολίας είναι ο μεγάλος στόχος της Σταματίας Σκαρβέλη, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 71,33 μ., επίδοση που αν επαναλάβει στη Ντόχα θα της δώσει όχι μόνο την πρόκριση στον τελικό, αλλά και ένα καλό πλασάρισμα.

Το πρόγραμμα των αθλητών
Σφυροβολία (Γ): Παρασκευή 27/9 16.40 και 18.10 προκριματικά γκρουπ
Σφυροβολία (Α): 1/10 16.30 και 18.00 προκριματικά γκρουπ

Δείτε τι δήλωσαν οι αθλητές μας στη διάρκεια της σημερινής Media Day στο ξενοδοχείο Hilton. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις όλων των πρωταθλητών και πρωταθλητών μας.

Κατεβάστε την εφαρμογή