Καραλής και Φραντζεσκάκης στην Πολωνία για τον αγώνα “Καμίλα Σκολιμόφσκα”

Με δύο ελληνικές συμμετοχές θα γίνει το Σάββατο (14/9) στο Χόρζοβ της Πολωνίας το μίτινγκ που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καμίλα Σκολιμόφσκα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δύο αθλητές της νέας γενιάς θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον τελευταίο τους αγώνα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ντόχα. Ο Καραλής θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τη φόρα που θα χρησιμοποιήσει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παράλληλα θα “βάλει” στα πόδια του έναν ακόμη δυνατό αγώνα. Ο νεαρός έχει κάνει φέτος 5,71 μ. επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στον αγώνα του Σαββάτου. “Νομίζω πως πλέον είναι στην κατάσταση που θα θέλαμε. Είναι αρκετά φρέσκος και στην Πολωνία θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα που θα βάλουμε στη Ντόχα”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρέας Τσώνης.

Αγώνας εμπειρίας θα είναι ο αυριανός για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, που ήδη έχει πετύχει όσα είχε προγραμματίσει τη φετινή χρονιά και πλέον έχει την ευκαιρία να γεμίσει εικόνες και εμπειρίες από τους αγώνες, στους οποίους θα συμμετάσχει. “Μετά τη Σουηδία η σκέψη ήταν να αγωνιστεί στο Βαλκανικό, προκειμένου να ανέβει θέσεις στο ranking της IAAF και μαζί με αυτό ήρθε και η σπουδαία επίδοση. Η προετοιμασία από εκεί και πέρα πήγε συντηρητικά. Τόσο στον αγώνα της Πολωνίας, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα αγωνιστεί για να αποκτήσει εμπειρία δεν αποσκοπούμε στο αποτέλεσμα. Είναι νέος αθλητής και έχει μπροστά του τα χρόνια να διεκδικήσει διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις”, είπε ο προπονητής του Κωστής Παπαμαρκάκης.

Ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με το εκπληκτικό 84,22 μ., που εκτός από πανελλήνιο ρεκόρ είναι και η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20. Ο νεαρός αθλητής ξεδίπλωσε τις ικανότητες του και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου με τη σφύρα των Ανδρών σημείωσε 76,67 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ντόχα.

Κατεβάστε την εφαρμογή