Τα “Σιθώνεια” η τελευταία ευκαιρία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στη Νικήτη Χαλκιδικής θα μεταφερθεί αύριο η αγωνιστή δράση, αφού εκεί θα γίνουν τα “Σιθώνεια” το τελευταίο εγχώριο μίτινγκ της σεζόν, στο οποίο όλοι όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η 6η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από την IAAF ως η τελευταία ημερομηνία επίτευξης ορίων και αυτός είναι και λόγος που ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα ο αγώνας θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για μέλη της εθνικής μας ομάδας να κάνει έναν ακόμη δυνατό αγώνα, πριν το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Η σφυροβολία θα είναι δίχως αμφιβολία το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστούν κορυφαίοι αθλητές.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Μιχάλης Αναστασάκης, που έχει πετύχει φέτος 76,63 μ. και έχει καταφέρει να δείξει εξαιρετική συνέπεια σε βολές πάνω από τα 75,00 μ., που είναι και το βασικότερο ζητούμενο για να μπορέσει να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες βολές. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου πλέον κυνηγά να κάνει την υπέρβαση και γιατί όχι μια προσπάθεια πάνω από τo 77,72 μ., που είναι το ρεκόρ του.

Λίγες μόλις ημέρες από το 76,67 μ. του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα συμμετάσχει και στο μίτινγκ “Σιθώνεια” στον τελευταίο του αγώνα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο έφηβος αθλητής έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα της Βουλγαρίας και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να στείλει τη σφύρα ακόμη μακρύτερα.

Ο Νικ Μίλερ θα έρθει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Νικήτη με στόχο να βελτιώσει το φετινό του 78,39 μ., που είναι η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους οχτώ μετέχοντες. Ο Βρετανός με 80.26 μ. ατομικό ρεκόρ είναι ένας από αυτούς που διεκδικούν μια θέση ψηλά στην κατάταξη στη σφυροβολία στη διοργάνωση της Ντόχας. Με ενδιαφέρον αναμένεται στον αυριανό αγώνα και η παρουσία του Σεργκέι Μάρτσιεφ από τη Μολδαβία με φετινό 78,20 μέτρα.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Νικόλας Σκαρβέλης στην αρχή της σεζόν είχε θέσει ως στόχο βολή πάνω από τα 20,70 μ. που είναι το όριο για τη Ντόχα, ωστόσο στους τελευταίους του αγώνες δεν έχει την ευκαιρία να κινηθεί στα επίπεδα που θα ήθελε. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ικανό αθλητή με φετινό ρεκόρ 20,40 μ., που έχει τα περιθώρια να στείλει μακρύτερα τη σφαίρα. Η Σταματία Σκαρβέλη μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο Πράβετς με τη βολή στα 71,33 μ. θα συνεχίσει τους αγώνες της στα Σιθώνεια με βασικό στόχο να προσεγγίσει και πάλι τα 70,00 μέτρα. Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θέλει να βελτιώσει το φετινό της 59,02 μ. προκειμένου να ανέβει στην κατάταξη του αγωνίσματος της και να έχει ελπίδες συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το μίτινγκ διοργανώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος «Η Σιθωνία», με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σιθωνίας και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικές συμμετοχές

Το πρόγραμμα
16:10 Δισκοβολία (Γ)
17:10 Σφυροβολία (Γ)
17:40 Σφαιροβολία (Α)
18:10 Σφυροβολία (Α-Π)

Κατεβάστε την εφαρμογή