Φινάλε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 14 μετάλλια και τρία όρια για την Ντόχα

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών ολοκληρώθηκε σήμερα στο Πράβετς της Βουλγαρίας και η αποστολή μας κατέκτησε 14 μετάλλια (6-6-2) στο σύνολο και επτά στη δεύτερη ημέρα και κατέλαβε την δεύτερη θέση στον πίνακα των μεταλλίων πίσω από την Ουκρανία.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν τρία όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα με τις Βασιλείου, Σκαρβέλη και τον Φραντζεσκάκη, αλλά και πολλές καλές εμφανίσεις από άλλους πρωταθλητές μας.

Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, στη διάρκεια του της δεύτερης ημέρας, λίγες μόλις εβδομάδες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. 

Ο νεαρός άλτης ήταν νικητής στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,66 μ., επίδοση που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ο αθλητής του Ανδρέα Τσώνη στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει πάνω από τα 5,81 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ, αλλά να ξεμπερδέψει από νωρίς στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αθλητής έχασε στις λεπτομέρειες τις δύο από τις τρεις του προσπάθειες και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει από από το συγκεκριμένο ύψος. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, που ήταν δεύτερος με 5,45 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,52 μ., όπου είχε καλά αλλά άκυρα άλματα.

Μία ακόμη καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που ήταν τρίτη στα 200 μ. με 23.16 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 23.24, που είχε πετύχει το 2018 στα Χανιά. Η έμπειρη αθλήτρια έδειξε για μία ακόμη φορά πως της “πηγαίνουν” τα 200 μ. και πως είναι στις δυνατότητες της επιδόσεις κάτω από το 23.00. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη νωρίτερα στη σεζόν είχε πετύχει 23.27 και 23.29. Μία ημέρα από το 51.75 στα 400 μ., η Ειρήνη Βασιλείου συμμετείχε και στα 200 μ., όπου ήταν πέμπτη με 23.62.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε καλή εμφάνιση, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. εμπ. με 13.11.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 13.19 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας και κατάφερε παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς να βρει τον ρυθμό της και να τρέξει κοντά στα αγωνιστικά της επίπεδα. Η Πεσιρίδου, που όταν τερμάτισε είδε το χρονόμετρο να γράφει 13.09, ήθελε μια επίδοση κάτω από το 13.10, προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση στο Παγκόσμιο μέσω της κατάταξης.

Σε επιδόσεις πάνω από τα 6,40 μ. έχει σταθεροποιηθεί τη φετινή σεζόν η Έφη Κολοκυθά, που πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό της. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου κατέλαβε την δεύτερη θέση στο μήκος με 6,41 μ., λίγες εβδομάδες από την καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, ενώ είχε μεγάλα άκυρα άλματα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μ. με 1.50.48, ενώ στα 1.500 μ.,  καλή παρουσία πραγματοποίησε η Αναστασία Μαρινάκου, που ήταν τέταρτη  με 4.22.32. Στα 3.000 μ. στιπλ συμμετείχε ο Γιώργος Μίνος, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση με 9.11.68.

Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης κατέλαβε την τέταρτη θέση με 16,37 μ. και έχασε το μετάλλιο σε ισοβαθμία, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Παύλος Μπόφτσης ήταν έκτος με 16,07 μέτρα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή