Η εικόνα της ομάδα μας αφήνει αισιοδοξία για τη συνέχεια

Η παραμονή της χώρας μας στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων ήταν ένα στοίχημα που δύσκολα θα μπορούσε να κερδηθεί. 

Εξ αρχής τα δεδομένα δεν ήταν υπέρ της χώρας μας, κυρίως λόγω των απουσιών που υπήρχαν και φυσικά του γεγονότος ότι η παραμονή κρινόταν στην έβδομη θέση.
Σε κάθε περίπτωση το τριήμερο της δράσης στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας είχε πολλά θετικά στοιχεία για την αποστολή μας, με το σημαντικότερο την ομαδικότητα και το ζήλο που έδειξαν για μία ακόμη φορά παλιοί και νέοι,
Δίχως αμφιβολία η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρωτοκλασάτοι πρωταθλητές μας συνυπολογίζεται στα θετικά του απολογισμού, κυρίως λόγω του ότι έχουν μπροστά τους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν οι τρεις που κατέκτησαν την κορυφή των αγωνισμάτων τους και το έκαναν επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική τους κατάσταση. Ωστόσο δεν ήταν οι μόνοι που ξεχώρισαν και πρόσφεραν στην ομάδα. 

Σταθερές αξίες της ομάδας μας αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι Αναστασάκης, Αναγνωστοπούλου που βρέθηκαν στην τρίτη θέση των αγωνισμάτων τους με καλές επιδόσεις και φυσικά οι Φιλιππίδης, Δουβαλίδης – οποίος έκανε τρεις κούρσες- , Τσιάμης, Γκούσιν, Περισίρου, Μπανιώτης, Γκούρλιας που βρέθηκαν στις οχτάδες των αγωνισμάτων τους. 

Από τα κορυφαία πρόσωπα της ομάδας μας, ήταν αναμφίβολα η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που έκανε πέντε συνολικά κούρσες βελτίωσε δύο φορές το φετινό της ρεκόρ στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο ήταν 5η, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι καλύτερο από την 7η στα 100 μ. αν δεν είχε προηγηθεί η άκυρη εκκίνηση στην οποία η αθλήτρια μας σταμάτησε στα 70 μέτρα. Η αθλήτρια έδειξε την καλή της κατάσταση και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο θέλει να ρίξει το βάρος.
Συνολικά 12 αθλητές και αθλήτριες μας βρέθηκαν στην πρώτη εξάδα των αγωνισμάτων τους, ανάμεσα σε αυτούς και πρόσωπα που ήρθαν και έδωσαν σημαντικές λύσεις όπως η σταθερή αξία στον ακοντισμό, η Σοφία Υφαντίδου, αλλά και η Έφη Κολοκυθά, που κλήθηκε να αντικαταστήσει την Παπαχρήστου στο μήκος και τα πήγε αξιόλογα. 
Ο Κώστας Νάκος (400 μ. εμπ.), ο Μάριος Αναγνώστου (3.000 μ.) και η Ισαβέλα Κοτσαχείλη (3.000 μ. στιπλ) ξεπέρασαν τα ατομικά τους ρεκόρ, ενώ οι Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Αναστασία Μαρινάκου (3.000 μ.) – η οποία επέστρεψε φέτος σε ανταγωνιστικό επίπεδο- , καθώς και οι ομάδες 4Χ100 μ. και 4Χ400 μ. βελτίωσαν τα φετινά τους ρεκόρ, που ήταν και το βασικό ζητούμενο.
Στα θετικά του τριημέρου ήταν οι παρουσίες της σκυτάλης 4Χ100 μ. των Ανδρών με τους Κώστα Ζήκο, Κώστα Δουβαλίδη, Παναγιώτη Τριβυζά και Σωτήρη Γκαραγκάνη να κάνουν εξαιρετικές αλλαγές και να επιβεβαίωνουν πως η δουλειά στη σκυτάλη φέρνει αποτέλεσμα και 4Χ400 μ. των γυναικών με τις Κορίνα Πολίτη, Δέσποινα Μουρτά, Ελπίδα Καρκαλάτου και Ειρήνη Βασιλείου να πραγματοποιούν αξιόλογες κούρσες. Αμφότερες οι ομάδες ήταν ανανεωμένος, παρόλα αυτά κατάφεραν να κάνουν καλές παρουσίες και να αφήσουν υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν και τα αποτελέσματα που δεν είναι με το μέρος των αθλητών και αθλητριών μας, ωστόσο αυτό που πάντα έχει σημασία είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση όπου η εμπειρία παίζει καθοριστικό ρόλο. 

Η χώρα μας για να φτάσει στους 197 βαθμούς στηρίχθηκε κυρίως στις καλές παρουσίες των αθλητών και αθλητριών στα άλματα, από τα οποία συγκέντρωσε 71 βαθμούς (33 Α- 38 Γ), τα πήγε σχετικά καλά στις ρίψεις  (19-22), αλλά και στις σκυτάλες (11-7) και τα εμπόδια (12-7) ενώ στα σπρίντ είχε αρκετές απώλειες με 8 βαθμούς στους Άνδρες και 17 στις γυναίκες. Στις αποστάσεις η συγκομιδή ήταν μικρή με τους Άνδρες να συγκεντρώνουν 16 βαθμούς στο σύνολο πέντε αγωνισμάτων και τις γυναίκες επτά.

Κατεβάστε την εφαρμογή