Στο Μπίντγκοζ με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

φωτογραφίες: eurokinissi/Θανάσης Δημόπουλος

Το μεγάλο γκρουπ της εθνικής μας ομάδας αναχώρησε σήμερα για την Πολωνία, προκειμένου να πλαισιωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, που βρίσκονται από την Τετάρτη στο Μπίντγκοζ.

Η ελληνική ομάδα μετέχει στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων από αύριο έως και την Κυριακή (11/8) και έχοντας στη σύνθεση της όσους και όσες βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη δεδομένη στιγμή, θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή παρουσία.

“Η ομάδα μας είναι αντιμέτωπη με την δυσκολότερη αποστολή της εδώ και αρκετά χρόνια. Αφενός είναι οι αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κι έτσι πέντε ομάδες θα υποβιβαστούν στην Ά κατηγορία, προκειμένου το 2021 στη Σούπερ Λίγκα να μετέχουν οχτώ χώρες, αφετέρου είναι οι σημαντικές απώλειες σε μονάδες που έχει η ομάδα μας κι όσο κι αν προσπαθήσουν τα παιδιά που θα τα αντικαταστήσουν, οι απώλειες θα είναι σημαντικές. Παρόλα αυτά θα δώσουμε τη μάχη μας, όλοι θα κάνουν το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε για μια καλή εμφάνιση ελπίζοντας στο θαύμα”, είπε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, που είναι αρχηγός αποστολής.

Από την πλευρά της η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο Λονδίνο, Κατερίνα Στεφανίδη, είπε: “Φέτος Θα πέσουν πέντε ομάδες ώστε το 2021 οι αγώνες να γίνουν μόνο με οχτώ χώρες και αυτό είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία για εμάς. Παρόλα αυτά όπως είχα πει πριν δύο χρόνια στη Λιλ, που τελικά μείναμε, το πιο σημαντικό είναι να πάει ο καθένας και να κάνει τον δικό του αγώνα. Αν κάποιον τον βοηθάει να σκεφτεί ότι αγωνίζεται για την ομάδα είναι σημαντικό να το σκεφτεί έτσι. Είναι, όμως, σημαντικό ο καθένας να συγκεντρωθεί και να κάνει αυτό για το οποίο έχει προπονηθεί. Έτσι θα μαζευτούν οι απαραίτητοι βαθμοί. Είναι δύσκολο, δεν ξέρω αν είναι αδύνατο, σίγουρα είναι πιο δύσκολο τώρα που δεν θα έχουμε και τη Μαρία (σ.σ Μπελιμπασάκη). Δεν έχω κοιτάξει τι έχουν φέρει οι άλλες χώρες”, αναφορικά με την μέχρι τώρα πορεία της είπε: “Έκανα καλή εμφάνιση στο Λονδίνο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στη συνέχεια με τον προπονητή μου βάλαμε ένα δεκαήμερο προπόνησης, γιατί από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει ένα σερί με πέντε αγώνες σε περίπου τρεις εβδομάδες, οπότε θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Έχω ανακτήσει την αυτοπεποίθηση μου και είμαι αισιόδοξη για την πορεία μου στους αγώνες που ακολουθούν, με πρώτο αυτόν του Μπίντγκοζ”

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο, Βούλα Παπαχρήστου, είπε: “Πάμε θετικά να σκεφτούμε τις δυνατότητες μας και να ορμίσουμε για το καλύτερο δυνατό. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, το σημαντικότερο από όλα είναι να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Η ομάδα διαθέτει έμπειρους και ικανούς αθλητές και αθλήτριες, αλλά και νέους με όρεξη και πάθος να κάνουν το καλύτερο. Μετά το Μπίντγκοζ έχω δύο αγώνες Diamond League και κάποιους ακόμη αγώνες. Νομίζω καταφέρνουμε να διαχειριστούμε την ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν, που έχει να κάνει με τη χρονική περιόδου διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όπως όλοι οι αθλητές που προετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο γεγονός επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό”.

Ενας από τους αθλητές μας με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση είναι ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος δήλωσε: “Από το πρωτάθλημα ακόμη έδειξα πως βρίσκω ρυθμό και ανεβαίνω σταδιακά στα άλματα που θέλω. Πάμε να αγωνιστούμε για την χώρα μας, την ομάδα μας και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό σε μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη. Το Παγκόσμιο είναι αρκετά μακριά, έχουμε χρόνο να κάνουμε αγώνες και να δουλέψουμε και να κυνηγήσουμε στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”.

Κατεβάστε την εφαρμογή