Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Παγκόσμια Στεφανίδη με άλμα στα 4,83 μέτρα

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) επέλεξε να μπει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γιατί ήξερε πως είναι σε καλή κατάσταση και ήθελε να το επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο. 

Η πρωταθλήτρια μας κατάφερε να κάνει στην Πάτρα τον καλύτερο αγώνα της στη σεζόν και να μπει και πάλι σε τροχιά αλμάτων που της δίνουν σιγουριά για τη συνέχεια. Η πρωταθλήτρια μας βελτίωσε δύο φορές το φετινό της ρεκόρ, αφού πριν φτάσει στο 4,85 μ., με το οποίο επικράτησε του αγώνα, είχε κάνει 4,76 μ., επίδοση καλύτερη από το 4,75 μ., που είχε μέχρι σήμερα. Η Στεφανίδη στη συνέχεια θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 4,92 μ., προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ (4,91 μ.), ωστόσο δεν είχε τα άλματα που θα της το επέτρεπαν στο σημερινό αγώνα. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ πήρε από τη σημερινή διοργάνωση, αυτό που ήθελε και μαζί την ικανοποίηση ενός μεγάλου άλματος. Η Στεφανίδη έχει μπροστά της τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα, τους αγώνες Diamond Laegue και φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα εκεί που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2017. Το 4,83 μ. είναι η τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο, ενώ η Στεφανίδη με τη σημερινή της νίκη έφτασε τις τέσσερις στη διοργάνωση.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση, ωστόσο δεν μπόρεσε να τη συνδυάσει με την επίδοση που θα της έδινε την πρόκριση για Ντόχα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ήταν δεύτερη με 4,41 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,51 μ., ύψος που δεν μπόρεσε να υπερβεί. Η Γεωργία Στεφανίδη (ΓΣ Κηφισιάς) μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει το ατομικό της ρεκόρ και με 4,16 μ. κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο. Η αθλήτρια στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί το 4,21 μέτρα.

Η Στεφανίδη παρέλαβε και το έπαθλο “Γιάννης Σταματόπουλος”, που πηγαίνει στον αθλητή ή την αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση.

Δείτε δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντας εδώ και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή