Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Καλές επιδόσεις στο πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας

Την εξαιρετική του κατάσταση έδειξε ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) στον προκριματικό του μήκους στο πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ στην Πάτρα κάνοντας ένα άλμα στα 8,03 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι το απόγευμα θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να κυνηγήσει άλματα καλύτερα από το 8,32 μ. που πέτυχε στο Γκέβλε και μαζί να διατηρήσει την παράδοση που τον θέλει να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στο Πανελλήνιο.Σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Μιχάλης Μερτζανίδης (ΑΟ Ηφαιστία), που ακολούθησε με 7,73 μέτρα. Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 7,07 μέτρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ξεχώρισε η Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) με άλμα στα 6,54 μ. επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και έδειξε πως το απόγευμα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει καλύτερα άλματα. Με άκυρο άλμα ξεκίνησε τον αγώνα της η Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός) και στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 6,36 μ. (-0,2), που ήταν η δεύτερη επίδοση του προκριματικού.

Ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) επέλεξε να κάνει γρήγορη κούρσα στον προκριματικό των 400 μ. εμπ. και να πετύχει 51.33, ενώ στο αντιστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ολυμπία Καραγιάννη (ΜΕΑΣ Τρίτων) δίχως πίεση τερμάτισε σε 60.47.

Ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) σημείωσε την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στους οχτώ που προκρίθηκε στον τελικό των 800 μ. με 1.53.24, ενώ στις γυναίκες γρηγορότερη ήταν η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) με 2.13.32, που το απόγευμα θα διεδικήσει τη νίκη και μαζί το πρώτο νταμπλ της καριέρας της.
Συνολικά 15 αθλητές ξεπέρασαν το όριο των 47,00 μ. και θα αγωνιστούν στον απογευματινό τελικό, με τον Ιάσωνα Θανόπουλο (ΑΟ Κάλλιστος) να προκρίθηκε με 56,35 μέτρα.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε στα 200 μ. η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαιδαρίου) που τερμάτισε σε 24.27 (0,9) και πέτυχε την κορυφαία επίδοση του προκριματικού. Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) έτρεξε στα 200 μ. και χαλαρώνοντας αρκετά μετά τα πρώτα 150 μ. πέτυχε 25.54 (-0,3).

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) με 21.54 (1,2) πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό, ωστόσο το απόγευμα με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία τριών ακόμη αθλητών του Σωτήρη Γκαραγκάνη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 21.73 τον προκριματικό και φυσικά των έμπειρων Γιάννη Νυφαντόπουλου (ΓΣ Ελευθέριος Β.) και Κώστα Δουβαλίδη με 21.77 και 78, αντίστοιχα. Στον ακοντισμό την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ) με 64,93 μέτρα. Η Βαγγελιώ Σοφάνη (ΠΓΣ) έστειλε τη σφαίρα στα 14,73 μ. και προκρίθηκε στον τελικό της σφαιροβολίας με την καλύτερη επίδοση. Η αθλήτρια το απόγευμα διεκδικεί να επιστρέψει στην κορυφή του αγωνίσματος, για πρώτη φορά από το 2016.

Στη διάρκεια του προκριματικού προγράμματος δεν έγινε προκριματικός στη σφυροβολία και το επί κοντώ των Γυναικών και το ύψος των Ανδρών.

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντας εδώ και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή