Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Εναρξη με τα προκριματικά

Με τη διεξαγωγή των προκριματικών αγωνισμάτων ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο στάδιο της Πάτρας.

H Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) μπορεί να χρειάστηκε να κάνει δεύτερη προσπάθεια στον προκριματικό του τριπλούν, αφού ήταν άκυρη στο πρώτο της, ωστόσο δε δυσκολεύτηκε να πετύχει 14,22 μ. και να δείξει από νωρίς σε καλή κατάσταση.

Ένα άλμα έκανε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νεάνιδες, Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυριακός ΓΣ) και πέτυχε 12,99 μέτρα.

Στα 100 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) δίχως να πιεστεί τερμάτισε σε 11.56, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε και η Μαρία Γάτου (Κάμειρος Ρόδου), που πέτυχε 11.66. 

Ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής) προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν με 16,19 μ. (-0,3), που ήταν η καλύτερη επίδοση. Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) έκανε ένα άλμα στα 16,17 μ. και το απόγευμα θα διεκδικήσει την 10η νίκη του. Η 12άδα του τελικού έκλεισε δίχως εκπλήξεις στα 14,45 μέτρα.

Δύο προκριματικές σειρές έγιναν στα 400 μ. των γυναικών με την Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) να πετυχαίνει την καλύτερη επίδοση και να επικρατεί στη δεύτερη σειρά με 54.41 και την Ειρήνη Βασιλείου να νικά στην πρώτη σειρά με 54.49. Στον απογευματινό τελικό προκρίθηκαν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις χρόνοι. Ο Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ), παρά το κάταγμα στον αγκώνα, επέλεξε να μπει στα 400 μ. και να δείξει μάλιστα σε καλή κατάσταση, αφού τερμάτισε σε 47.79. Στον τελικό προκρίθηκαν τόσο ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) με 48.49, όσο και ο Μιχάλης Παππάς (ΕΚΑ Δωδώνης) με 48.92.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία) έτρεξε στην ουσία μόνος του και τερμάτισε σε 13.64, ενώ στα 100 μ. εμπ. των γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) σε 13.35 (-1,0). Μία βολή στα 18,09 μ. έκανε ο Νικόλας Σκαρβέλης και προκρίθηκε στον τελικό της σφαιροβολίας.

Στα 100 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν νικητής στην πρώτη σειρά με 10.45 (1,6) και έδειξε έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Ο Θοδωρής Βροντινός (Αρχέλαος Κατ.) ακολούθησε στη συνολική κατάταξη με 10.73 και ο Σωτηρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) στην τρίτη με 10.74 (0,3).

Στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος δεν έγινε προκριματικός στη δισκοβολία των γυναικών, στο επί κοντώ των ανδρών, στο ύψος των γυναικών και τον ακοντισμό των γυναικών.

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντα εδώ και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή