Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Οι κορυφαίες δίνουν ραντεβού στην Πάτρα

Το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή και αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, αφού θα συμμετάσχουν ορισμένες από τις κορυφαίες αθλήτριες. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου είναι αναμφίβολα τα δύο ονόματα με τα βαριά βιογραφικά, ωστόσο δεν είναι οι μόνες που θα τραβήξουν πάνω τους την προσοχή.

Στα 100 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη όχι μόνο θέλει να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι, αλλά να τον συνδυάσει με επίδοση καλύτερη από το 11.42 που πέτυχε στο Μινσκ. Την πρώτη δυνατή της κούρσα στη σεζόν θα κάνει η Μαρία Γάτου (Κάμειρος 2009) που μετά τα πολλά προβλήματα ευελπιστεί να επιστρέψει σε γρήγορες κούρες. Το 11.57 που πέτυχε πριν λίγο καιρό στο Σχηματάρι, δείχνει πως μπορεί. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία στην ίδια κούρσα της Κυριακής Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) και της Γρηγορίας Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα 200 μ. με φετινό 23.95 όσο και στα 400 μ. όπου έχει πετύχει φέτος 52.54. Στα 200 μ. η Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) θέλει να κυνηγήσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου, αφού έχει δουλέψει και γι΄αυτή την απόσταση.

Ενδιαφέρον θα έχει η κούρσα των 400 μ., από την οποία μπορεί να απουσιάζει η Μπελιμπασάκη, όμως, εκεί θα είναι τόσο η Ειρήνη Βασιλείου, όσο και η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), που έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος και έχει φτάσει το ρεκόρ της στα 53.93. Σταθερές αξίες στο αγώνισμα είναι η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας) με φετινό 54.17, η Άννα Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) με 54.42 και η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) με 54.74.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) πριν λίγες ημέρες σημείωσε 2.04.56 στα 800 μ. και έδειξε να έχει βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό. Η αθλήτρια επικράτησε πέρυσι και θέλει να το επαναλάβει και φέτος. Η Βικτόρια Τσόλη (ΓΣ Χαλανδρίου) έκανε πέρυσι την έκπληξη και επικράτησε στο πρωτάθλημα στα 1,500 μ., κάτι που θα επιδιώξει και φέτος. Η αθλήτρια έχει πετύχει 4.22.94, ωστόσο αυτή που έχει την κορυφαία επίδοση και ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή είναι η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) με φετινό 4.20.93.

Η νεάνιδα Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης) μετά την καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, θέλει να κλείσει τη σεζόν με νίκη στη διοργάνωση των γυναικών. Το έργο της δεν θα είναι εύκολο, αφού στα 5.000 μ. τρέχει και η Ειρήνη Μιχάλα (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) έχει καλές αναμνήσεις από το στάδιο της Πάτρας κι έτσι εκεί θα επιδιώξει να βρεθεί και πάλι σε επιδόσεις κάτω από τα 13.10 στα 100 μ. εμπ. (φετινό 13.26). Η έμπειρη αθλήτρια έχει βρει το ρυθμό της και είναι θέμα χρόνο να κυνηγήσει και τις ανάλογες επιδόσεις.

Η Ολυμπία Καραγιάννη (ΜΕΑΣ Τρίων) προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Γκέβλε της Σουηδίας και με 58.77 ατομικό ρεκόρ δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο στο αγώνισμα. Η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) θα προσπαθήσει να της …κόψει το δρόμο, ενώ υπολογίσιμη είναι και η Ελπίδα Τόκα (ΣΔΥ Αργολίδας).
Υπόθεση της Ισαβέλλας Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) αναμένεται να είναι η νίκη στα 3.000 μ. στιπλ, αφού η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση.

Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) λόγω εμπειρίας, αλλά και φετινής επίδοσης έχει το προβάδισμα στο ύψος των γυναικών ωστόσο οι Παναγιωτα Δόση (Κέρκυρα 2015) και Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) αναμένεται να είναι ανταγωνιστικές και σε θέση να κυνηγήσουν καλά άλματα.

Αναμφίβολα η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) έχει τον πρώτο λόγο στο επί κοντώ. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης θέλει να κυνηγήσει στην Πάτρα επίδοση πάνω από το φετινό της 4,75 μ. και γιατί όχι τα πρώτα της άλματα στη σεζόν πάνω από τα 4,80 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) δε βλέπει απλώς νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά επίδοση πάνω από το 4,56 μ., που θα της δώσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο της Ντόχα. Η αθλήτρια έχει κάνει φέτος 4,46 μ. και έχει δείξει πως είναι θέμα χρόνου να ανέβει υψηλότερα.

Η Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο στο μήκος, όχι μόνο λόγω του φετινό της 6,49 μ., αλλά της γενικότερης εικόνας της. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 στο τριπλούν, Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) ψάχνει επίδοση καλύτερη από το ατομικό της 6,46 μ., που είναι επίδοση που μπορεί να την ανεβάσει ακόμη και στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός) έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα΄και κυνηγά κάτι παραπάνω από το φετινό της 6,38 μ., όπως και η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς), που έχει κάνει 6,37 μέτρα.

Η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) δεν διεκδικεί μόνο την έβδομη νίκη της στο Πρωτάθλημα, αλλά κι ένα μεγάλο άλμα το οποίο ιδανικά θα το συνδύαζε με φετινό ρεκόρ (14,51 μ.). Στο αγώνα θα συμμετάσχει και η Σπυριδούλα Καρύδη, που στο Μπορός έκανε 14,00 μ. και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάνω) έχει τον πρώτο λόγο τόσο στη σφαιροβολία όσο και στη σφυροβολία και δείχνει έτοιμη για το δεύτερο νταμπλ της καριέρας της. Παράλληλα η αθλήτρια θέλει να βελτιώσει το φετινό της 68,33 μ. στη σφυροβολία, προκειμένου να βρεθεί ακόμη πιο κοντά σε συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Στη σφαιροβολία θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα η Βαγγελιώ Σοφάνη (ΠΓΣ), ενώ στη σφυροβολία αναμένεται να συμμετάσχει και η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας).
Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Κερατέας) παρότι προέρχεται από ίωση που την κράτησε πίσω έχει τον πρώτο λόγο στη δισκοβολία.

Στον ακοντισμό η Σοφία Υφαντίδου (ΑΟ Βικέλας) θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία της και παράλληλα να πετύχει επίδοση καλύτερη από το φετινό της 55,81 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Θεοδώρα Αραμπατζή (ΓΣ Σέρρες 93) και Ελένη Γκέλη (ΓΑΣ Ιεράπετρας).

Οι φίλοι του στίβου που δεν θα είναι σε θέση να βρεθούν στην Πάτρα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από την ΕΡΤ 1 τόσο το Σάββατο (18.50-21.00) όσο και την Κυριακή (19.00-21.00), αλλά και ραδιοφωνικά μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ με ζωντανές μεταδόσεις το απόγευμα 18:00 – 21:30 καθώς και το πρωί.

Παράλληλα οι φίλοι του στίβου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα από το site της ομοσπονδίας, αλλά και την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή