Μπορός 2019: Η Κυριακή Φιλτσιάκου 5η…αντί για μετάλλιο

Η Κυριακή Φιλτισάκου έχασε μια μοναδική ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός.

Η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την 5η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 47.13.92, ωστόσο η επίδοση και η θέση ήρθαν αφού πρώτα σταμάτησε μία στροφή νωρίτερα. Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα αποσυντονίστηκε όταν η Τουρκάλα Μεριέμ Μπεκμέζ την προσπέρασε και τερμάτισε κι έτσι έκανε κι εκείνη το ίδιο. Ωστόσο η Ελληνίδα παρότι ήταν δεύτερη είχε μία ακόμη στροφή να διανύσει για να συμπληρώσει τα 10.000 μ, βαδην.

Η αντίδραση των Ελλήνων προπονητών στις εξέδρες ήταν άμεση κι έτσι της φώναξαν να μπει και πάλι στον αγώνα και να συνεχίσει, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει. Με την εξέλιξη αυτή η Φιλτισάκου τερμάτισε 5η με 47.13.92, επίδοση που βελτιώνει το ατομικό της 49.05.24. Παράλληλα η 18χρονη είναι πιθανό να απειλούσε ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 46.29.20. Στην ίδια απόσταση η Όλγα Φιάσκα τερμάτισε στην όγδοη θέση με 48.08.07, που έμεινε έξω για ένα λεπτό λόγω ποινής κι έτσι έχασε πολύτιμο χρόνο. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Τουρκάλα Εβίν Ντεμίρ με 46.38.68, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Ελληνίδας και το ασημένιο στην Μαριόνα Γκαρσία με 46.50.50.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο αθλήτριες πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις κι έδειξαν πως και στο μέλλον θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τη διάκριση σε μεγάλες διοργάνωσεις. 

Κατεβάστε την εφαρμογή