Σπυριδούλα Καρύδη: “Μπορώ να πάω και μακρύτερα”

Η Σπυριδούλα Καρύδη μπήκε στον τελικό του τριπλούν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και κατάφερε παρά το άγχος και την πίεση να αντεπεξέλθει στο απόλυτο. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα μεγάλο άλμα στην πρώτη προσπάθεια.

“Ο στόχος ήταν να μπω και να κάνω ένα έγκυρο άλμα κι έπειτα να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω. Τελικά βγήκε και το έγκυρο και το καλό άλμα. Πιστεύω υπάρχουν περιθώρια να πάω και λίγο μακρύτερα. Σήμερα δεν ήταν εύκολο να γίνει. Μετά το 14,00 μ. ο ενθουσιασμός ήταν πολύ μεγάλος, όπως και η χαρά, οπότε μου ήταν λίγο δύσκολο να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες Ωστόσο κατάφερα να βγάλω δύο ακόμη άλματα καλύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ μου και να έχω έξι έγκυρες προσπάθειες”, είπε η Καρύδη και συμπλήρωσε:

“Είχα ένα μικρό άγχος μετά τον προκριματικό που έκανα τα δύο άκυρα. Μέχρι το Μπορός δεν έκανα άκυρα στο τριπλούν και αυτό που έγινε στον προκριματικό με άγχωσε. Σίγουρα οι υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μου είχαν δημιουργήσει επί πρόσθετη ευθύνη και άγχος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Πέτυχα ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο ανήκε σε μια σπουδαία αθλήτρια, την Βούλα Παπαχρήστου, και αυτό με κάνει να θέλω να κυνηγήσω ακόμη περισσότερα πράγματα. Του χρόνου έχω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που είναι ο επόμενος στόχος μου. Στη διάρκεια του αγώνα είχα την στήριξη όλων των παιδιών στις εξέδρες και αυτό με βοήθησε ακόμη περισσότερο. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πιθανότατα στη συνέχεια θα ξεκουραστώ”, η απονομή της Καρύδη θα γίνει αύριο το πρωί.

Διαβάστε για το χρυσό μετάλλιο της Καρύδη

Κατεβάστε την εφαρμογή