Εκτός συνόρων συνεχίζουν αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας

Στο Λονδίνο θα παιχτεί το επόμενο διήμερο η δράση των αγώνων Diamond League και εκεί θα είναι για να συνεχίσουν την πορεία τους η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Οι δύο αθλήτριες δεν κατάφεραν, στους αγώνες που προηγήθηκαν, να πάρουν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν, ωστόσο αμφότερες δηλώνουν σε καλή κατάσταση κι έτοιμες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους στη χρονιά. Τόσο η Στεφανίδη, όσο και η Κυριακοπούλου έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4,72 μ. στο Diamond League που έγινε την αρχή της σεζόν στη Σανγκάη. Στο Λονδίνο θα είναι παρούσες οι Ανζέλικα Σιντόβα (4,77 μ.), Αντζέλικα Μπένγκτστον (4,76 μ.), Αλίσα Νιούμαν (4,76 μ.), αλλά και η Γιάρισλει Σίλβα, που πριν δύο μέρες στο Σοτεβίλ έκανε 4,70 μέτρα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 και κορυφαίος άλτης του μήκους στην Ευρώπη με 8,32 μ., Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το Σάββατο (20/7) στο Λονδίνο. Το μήκος μπορεί να μην είναι ενταγμένο στη σειρά των διαμαντιών της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ωστόσο ο αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου. Εκτός από τον Έλληνα στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου θα είναι ακόμη ο Γιαν Ετσεβαρία με φετινό 8,34 μ., ο Λούβο Μανιόνγκα (8,35 μ.) και ο Νοτιοαφρικανός Ζαρκ Βίσερ με 8,41 μέτρα.

Στο Βέλγιο θα γίνει το Σάββατο το μίτινγκ του Χέζντεν Χόλντεν μία από τις δυνατές συναντήσεις της σεζόν. Εκεί θα είναι για να αγωνιστούν δύο αθλητές μας. Η Τατιάνα Γκούσιν θα επιδιώξει κάτι καλύτερο από την εμφάνιση της Τετάρτης στη Λιέγη, όπου έμεινε στο 1,81 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση θέση εκκίνησης στα 5.000 μ. θα πάρει ο Μάρκος Γκούλιας, που θέλει να βρει τις συνθήκες και το συναγωνισμό που θα του επιστρέψουν να κυνηγήσει χρόνο κάτω από ta 14.00 γιατί όχι και το 13.48.23, που είναι το ατομικό του ρεκόρ από την ίδια διοργάνωση το 2018.

Εκτός συνόρων συνεχίζει και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που το Σάββατο θα συμμετάσχει στο μίτινγκ που θα γίνει στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας. Η Πεσιρίδου την Τετάρτη έτρεξε στην πόλη Τάμπορ όπου έτρεξε σε 13.17 με τον άνεμο ευνοϊκό λίγο πάνω από τα 2,00 μ./δ.

Κατεβάστε την εφαρμογή