Γκέβλε 2019: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ

Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας κατέκτησε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, σημειώνοντας μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της καριέρας του.

Ο πρωταθλητή μας ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 5,60 μ. έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα σε χαμηλά ύψη, που λίγο έλειψαν να του στερήσουν τη διάκριση. Ο πρωταθλητής του Ανδρέα Τσώνη ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα στα 5,40 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη και μετά την πρώτη άκυρη στα 5,50 μ. επέλεξε να συνεχίσει στα 5,60 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής αντέδρασε ως μεγάλος αθλητής και κατάφερε με την επιτυχημένη του προσπάθεια να μπει και πάλι στο παιχνίδι των μεταλλίων.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,65 μ., όπου ο αθλητής μας έκανε δύο άκυρα άλματα, τη στιγμή που ο Γερμανός Κάντα Μπο Λίτα Μπάεχρε το πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ο Καραλής κράτησε το τρίτο του άλμα για τα 5,70 μ., όπου η προσπάθεια του ήταν αποτυχημένη. Ο Καραλής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά από το 2016 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου ήταν νικητής. Ο 20χρονος σήμερα αθλητής το 2015 ήταν ΄”χάλκινος” στο Παγκόσμιο Κ18, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που μπορούσε στην κατηγορία Κ20, όπου την μία χρονιά έσπασε το κοντάρι του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τη δεύτερη δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Ο Καραλής στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορίας Κ23 έχει ήδη κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κι έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, καθώς και την ικανότητα του να διακριθεί στα χρόνια που ακολουθούν.

Η χώρα μας έφτασε σήμερα στα 24 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης και στο δεύτερο στο 12ο Πρωτάθλημα, μετά το χρυσό που κατέκτησε χθες ο Μίλτος Τεντόγλου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Έλληνας αθλητής κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Κ23, αφού ο πρώτος που το είχε καταφέρει ήταν το 2005 ο Δημήτρης Πατσουκάκης (χάλκινο).

Νικητής στον σημερινό αγώνα ήταν ο Γερμανός Κάντα Μπο Λίτα Μπάεχρε με 5,65 μ. που μέχρι αυτό το ύψος είχε μόλις μία χαμένη προσπάθεια, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τιμπάτ Κολέτ (Γαλλία) ήταν τρίτος με 5,60 μέτρα.

Η οχτάδα του τελικού

Λίτα Μπάιχρε (Γερμανία) 5,65 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,60 μ.
Κολέτ (Γαλλία) 5,60 μ.
Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5,50 μ.
Μάιερς (Μ. Βρετανία) 5,50 μ.
Λίον Μπενιτέζ (Μ.Βρετανία) 5,50 μ.
Χαγκ (Μ. Βρετανία) 5,50 μ.
Νολ (Εσθονία) 5,40 μ.

Δείτε τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση

Livestreaming

Live αποτελέσματα

Βρείτε όσα θέλετε να ξέρετε για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα

Κατεβάστε την εφαρμογή