Δήλωση του ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή

                                                   

Αθήνα,  9  Ιουλίου 2019

Με αφορμή δημοσίευμα του SPORTSFEED με τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο έβγαλε ‘‘Λάδι’’ όσους κατηγορούνταν για το ‘‘ΑΘΗΝΑ ΄97’’…», ο Γενικός Γραμματέας και τότε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ  Βασίλης Σεβαστής έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

Πέρασαν  ήδη 22 χρόνια, από το 1997, έτος που διεξήχθη το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και εξακολουθούν τα πεπραγμένα του να αποτελούν εργαλείο παραπληροφόρησης για  ποικίλους συκοφάντες, Ιαβέρηδες και λασπολόγους.

Στο διάστημα αυτό κτίστηκαν υπηρεσιακές και πολιτικές καριέρες, άλλες σκιάστηκαν, βαπτίστηκαν δημοσιογραφικές ‘‘επιτυχίες’’ και ‘‘αποκαλύψεις’’ και δυσφημίστηκαν ή κατηγορήθηκαν αθλητάνθρωποι του μεγέθους, μεταξύ άλλων, ενός Κων/νου Παπαναστασίου ή ενός Νίκου Τζήκα. Τις μέρες μας τη σκυτάλη   πήρε το SPORTSFEED των αδελφών Νικολάου με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες, αναπαράγοντας δήθεν δημοσίευμα καθημερινής αθλητικής εφημερίδας, επαναλαμβάνει, υιοθετώντας αμάσητες, ανακρίβειες και συκοφαντίες, χωρίς να κάνει καν τον κόπο να ζητήσει την άποψη αυτών των οποίων δημοσιεύει τα ονόματά τους.

Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΕΓΑΣ, που μετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή να καταγγείλω, ως κοινούς συκοφάντες τους υπευθύνους και τον συντάκτη του SPORTSFEED.

Σε ότι με αφορά προσωπικά έχω δηλώσει δημόσια, πολλές φορές, στο παρελθόν ότι παρ’ ότι συμπεριλήφθηκα στην Ο.Ε. 40 ημέρες πριν το πρωτάθλημα, όταν είχαν ληφθεί σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων, αναλαμβάνω όση ευθύνη μου αναλογεί και περιμένω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης Ποινικής και Δημοσιονομικής.

Στο δημοσίευμα της SPORTSFEED της 7-7-19, κατακρεουργείται η υπεύθυνη και αντικειμενική δημοσιογραφία και αποθεώνεται η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία. Ο χρόνος δε που επιλέχτηκε γι’ αυτό δεν είναι ουδέτερος και ο χώρος – δίπλα στο ρεπορτάζ για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού – επίσης. Οι σκοπιμότητες είναι προφανείς .

Έχω λοιπόν να απαντήσω τα εξής:

  1. Η Έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή με βάση την οποία παραπέμφθηκε η υπόθεση στον Εισαγγελέα για το ποινικό μέρος και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για πιθανούς καταλογισμούς, στηρίχθηκαν αποκλειστικά σε στοιχεία και μαρτυρίες του στελέχους της Οργανωτικής Επιτροπής που παραπέμφθηκε τελικά σε ποινική δίκη και παράλληλα του καταλογίστηκαν τελικά αρκετά εκατομμύρια, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  2. Για τους υπολοίπους, σε ό,τι αφορά  το ποινικό μέρος, αφού αρχικά η υπόθεση πήγε στο Αρχείο δύο φορές, ανασύρθηκε για τρίτη φορά,   μετά από αναφορά, του γνωστού κυρίου Νικολόπουλου και αφού έγινε τακτική ανάκριση απαλλαχτήκαμε όλοι, με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, εκτός από τον αναφερόμενο παραπάνω, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
  1. Ως προς τις διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπήρξαν τρία στάδια:

Αρχικά μία Ομάδα Ελέγχου αφού πήρε υπ’όψιν της τα στοιχεία του Οικονομικού Επιθεωρητή και του παραπάνω υπευθύνου, συνέταξε μία Έκθεση, όπου καταλόγιζε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής όλο το Πρωτάθλημα ουσιαστικά και εξέδωσε προσωρινά Φύλλα Ελέγχου.

Στη συνέχεια κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις και στοιχεία προς το Β’ κλιμάκιο του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έβγαλε ένα πόρισμα στο οποίο οι καταλογισμοί περιορίστηκαν στο 1/3  περίπου.

Ακολούθως προσφύγαμε στο αρμόδιο Τμήμα στο οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση και ήταν το πρώτο ουσιαστικά δικαστικό όργανο, αφού αποτελείται από  Δικαστές υπό την Προεδρεία  Αντιπροέδρου του Ε.Σ. και το οποίο μετά από πολλές συνεδριάσεις, που διήρκησαν μήνες, απάλλαξε το σύνολο σχεδόν των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής από τη δημοσιονομική ευθύνη, τα ονόματα των οποίων δημοσίευσε το   SPORTSFEED, με σκοπό να μας δυσφημίσει, χωρίς να ζητήσει την άποψή μας.

Αντιστρέφοντας την αλήθεια και την πραγματική βαρύτητα των δεδομένων θεωρεί ως θέσφατα τις καταγγελίες  και τις Εκθέσεις Ελεγκτικών Οργάνων και ως αμφισβητούμενες τις αποφάσεις Ανωτέρων και Συλλογικών Δικαστικών οργάνων, της Ποινικής Δικαιοσύνης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπομείναμε όλα αυτά τα χρόνια τη συκοφάντηση και τον διασυρμό και εξακολουθούμε να τα υφιστάμεθα, παρά τη δικαίωση από τα αρμόδια Δικαστήρια Ποινικά και Δημοσιονομικά, ενώ η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση ζει και βασιλεύει, στους υποτιθέμενους λειτουργούς της ενημέρωσης τύπου SPORTSFEED.

Κατεβάστε την εφαρμογή