Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18: Οι μικροί είναι έτοιμοι να δείξουν τη δύναμη τους

Το μεγαλύτερο – σε αριθμό – αλλά και ένα από τα ποιοτικότερα πρωταθλήματα στο σύνολο των κατηγοριών θα γίνει τις δύο επόμενες ημέρες στην πόλη των Τρικάλων.

Οι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 αφού ήδη άφησαν το στίγμα τους στο Πρωτάθλημα Κ20 και Κ23 είναι έτοιμοι για την υπέρβαση και στο …δικό τους πρωτάθλημα. Σε ένα δύσκολο διήμερο, όχι μόνο γιατί οι αγώνες διεξάγονται μεσοβδόμαδα, λόγω των εθνικών εκλογών, αλλά κυρίως λόγω της πρόβλεψης για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Παρόλα αυτά όλα δείχνουν πως το διήμερο της δράσης θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δεν θα λείψουν οι εξαιρετικές επιδόσεις.

Δύο αθλήτριες θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στη διοργάνωση έχοντας ήδη στην κατοχή τους τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 και Κ23. Πρόκειται για τις Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος – 1.500 μ.) και Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος – δισκοβολία), που επικράτησαν σε Κατερίνη και Λάρισα κι αν δεν συμβεί κάτι ανατρεπτικό αναμένεται να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην πόλη των Τρικάλων. Το ίδιο θα μπορούσε να πετύχει και η Έλλη Δεληγιάννη, νικήτρια σε Κατερίνη και Λάρισα στα 800 μ., που όμως στα Τρίκαλα θα κάνει 400 μέτρα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων), που έκανε το νταμπλ στην Κατερίνη επικρατώντας σε 100 μ. και 200 μ. κι έδειξε πως είναι σε θέση να τρέξει γρηγορότερα από το 11.96 που έχει φέτος στα 100 μ. και το 24.64 των 200 μέτρων. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζουν οι Μαρκέλλα Παπανδρέου (ΣΑΚΑ- 12.01) και Λυδία Κριμιτσά (Σχολή Μωραίτη- 12.19).

Στους δρόμους ταχύτητας των Παίδων ξεχωρίζουν οι Γιάννης Γρανιτσίωτης (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας) και Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) με τον πρώτο να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό και να έχει πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 200 μ. και τον δεύτερο να κινείται σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Η Στέλλα Κωνσταντινίδου (ΓΑΣ Αρχέλαος) κυνηγά την πρώτη της κούρσα στα 400 μ. κάτω από τα 55.00 και το τρίτο της μετάλλιο στη σεζόν, μετά τα ασημένια σε Κατερίνη και Λάρισα. Η Κωνσταντινίδου θα τρέξει και 200 μ. και με 24.87 έχει κάθε λόγο να βλέπει κάτι παραπάνω από τη διεκδικήσει ενός μεταλλίου. Με αξιώσεις θα πάρει θέση εκκίνησης στο αγώνισμα και η Ειρήνη Μινοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας).

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) θα έχει για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο και τον πρώτο λόγο στο μήκος, εκεί όπου θα διεκδικήσει και πάλι άλματα πάνω από τα 6,20 μέτρα.

Υψηλού επιπέδου θα είναι ο αγώνας στη σφυροβολία Παίδων με τους Ορέστη Ντουσάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βεν. – 77,67 μ.), Θοδωρή Ζιώγα (ΓΑΣ Νιγρίτας- 77,38 μ.) και Νίκο Πολυχρονίου (ΑΕΚ- 71,10 μ.), αλλά και κορασίδων, με την Παναγιώτα Φρίγγη (ΓΣ Κηφισιάς) να έχει τον πρώτο λόγο.

Η Άννα Χατζηπουργάνη (ΓΑΣ Αρχέλαος) έχει πετύχει ήδη δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 400 μ. εμπ. με αποκορύφωμα το 59.98 στα Παπαφλέσσεια και φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της στο δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα υπάρχει μια πλειάδα εξαιρετικών αθλητριών της κατηγορίας, όπως η δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, Βάσω Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων), αλλά και η τρίτη στην ίδια διοργάνωση, Γεωργία Παραστρατίου (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου).

Ο Αριστοτέλης Μπούσδας (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδ.) έχει την καλύτερη επίδοση στα 10.000 μ. βαδην, ο Αλέξανδρος Μπορτζάκης (ΑΕ Ολυμπίας) ήταν ο νικητής στο Πανελλήνιο Κ20 και φαίνεται πως θα είναι οι δυο που θα ξεχωρίζουν στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι ο Σωτήρης Χύτας (Αμεινίας Μεσογείων) που πριν λίγες ημέρες επικράτησε στο επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτομάθητα Κ23 με 5,20 μ. επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του.

Ο Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) έχει ξεχωρίσει στη διάρκεια της σεζόν στη σφαιροβολία με 18,70 μ., ενώ θα είναι ανταγωνιστικός και στη δισκοβολία, εκεί όπου την καλύτερη επίδοση σε μια ιδιαίτερα σταθερή σεζόν έχει ο Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βεν.) με 60,26 μέτρα.

Στο ύψος η Σάντυ Παπακώστα (ΟΦΚΑ Περιστερίου) έχει το προβάδισμα, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της 15χρονης Καλλιόπης Παπανδρέου (Κούρος Πάτρας) και της συνομήλικης της Βιργινίας Κουλουμέντα (ΑΟ Φιλοθέης). Η Μιλένα Ποστίκα (ΑΟ Μεγάρων) είναι η νικήτρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 κι εκείνη με την καλύτερη επίδοση (4,00 μ.), ωστόσο δεν είναι η μόνη που θα διεκδικήσει τη νίκη, αφού και η Αθανασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων- 3,90 μ.) είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Σάκσες Αλερού (Αλέξανδρος Κιλκίς) ήταν ο νικητής στα 800 μ. στους Έφηβους, τίτλο που θέλει να κατακτήσει και στην κατηγορία του. Ανάλογο στόχο έχουν και ο Νίκος Σταμπούλης (ΓΕ Αργινίου) με τη Φανή Αβράμογλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης), που έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από την Κατερίνη, όπου αναδείχθηκαν νικητές σε 1.500 μ. και 3.000 μ. στίπλ, αντίστοιχα.

Ο Βασίλης Αβραμίδης (ΓΣ Εδεσσας) είναι ένα αθλητής που έχει ξεχωρίσει στη διάρκεια της σεζόν στα 110 μ. εμπ. και φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestreaming μετάδοση μέσω της σελίδας του ΣΕΓΑΣ.

Κατεβάστε την εφαρμογή