Βήματα σιγουριάς για την Καρύδη, σε καλή κατάσταση και η Δόση

Σε τροχιά διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 φαίνεται πως είναι η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) που συνέχισε με σταθερότητα και συνέπεια τους αγώνες της, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη “προσγειώθηκε” στα 13,55 μ. στo πρώτο της άλμα στον τελικό του τριπλούν και σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της στο αγώνισμα.

Λίγο αργότερα κατάφερε να πάει εξίσου μακριά, αφού το δεύτερο άλμα της μετρήθηκε στα 13,50 μέτρα. Η Καρύδη έχει φέτος 13,61 μ., επίδοση που την φέρνει στην κορυφή της Ευρώπης και της επιτρέπει να στοχεύσει στο βάθρο, στη διοργάνωση της Σουηδίας. Η Καρύδη, που αύριο θα αγωνιστεί και στο μήκος, δεν εκτέλεσε τα δύο τελευταία άλματα της. 

Σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μπορός έδειξε πως είναι και η Παναγιώτα Δόση, που ξεπέρασε τα 1,82 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις της στο 1,86 μέτρα, προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας. Η Δόση δεν κατάφερε σήμερα να υπερβεί αυτό το ύψος, ωστόσο φαίνεται πως θα είναι σε θέση να το πετύχει στη διάρκεια της σεζόν. Η 16χρονη αθλήτρια των συνθέτων, Αναστασία Ντραγκομίροβα (Κένταυρος Χαλκ.) ήταν δεύτερη με 1,70 μ. και η 16χρονη Μελίνα Δουδάλη (ΣΚΑ Χολαργού – Παπάγου) τρίτη με 1,65 μ.

Στη σφαιροβολία των Εφήβων, ο Ιάσωνας Μαχαίρας (ΓΣ Ηλιούπολης),  ήταν νικητής με 19,31 μ., σε έναν αγώνα όπου είχε τρεις βολές πάνω από τα 19,00 μέτρα, ενώ στο τριπλούν ο Δημήτρης Αύθινος (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν πρώτος με 14,86 μ. (2,0).

Η Βασιλεία Σπύρου δίχως να έχει τον απαιτούμενο συναγωνισμό έκανε μια καλή κούρσα και με 4.29.17 αναδείχθηκε νικήτρια στα 1.500 μ. με επίδοση κοντά στο ατομικό της 4.28.16 και αύριο θα τρέξει στα 3.000 μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων, ο Νίκος Σταμούλης (ΓΕ Αγρινίου) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 3.58.94 αναδείχθηκε πανελληνιονίκης. Ο 18χρονος Νέστορας Κολλιός (ΑΓΣΙ) ήταν πρώτος στα 3.000 μ. στιπλ με 9.30.39, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Κ20.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Κατεβάστε την εφαρμογή