Δυνατές παρουσίες στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων θα γίνει την Τετάρτη (8/5) και την Πέμπτη (9/5) στα Γιάννενα στο στάδιο Ζωσιμάδες. Στους αγώνες μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους από την προηγούμενη φάση της διοργάνωσης.

Στη δισκοβολία η Ελένη – Μαρία Μπερτσιμά δεν κυνηγά απλώς την πρώτη θέση στο αγώνισμα, αλλά μαζί και το όριο πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (48,30 μ.). Στα 5.000 μ. βάδην η Ολγα Φιάσκα δεν αναμένεται να έχει αντίπαλο, όπως και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, που έχει πετύχει φέτος 57,74 μ. και συνεχίζει να κυνηγά το φράγμα των 60 μέτρων.

Στα 100 μ. η Μαρκέλα Παπανδρέου φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, όπως και η Ειρήνη Μινοπούλου στα 200 μ.., που στην β΄φάσης της διοργάνωσης έτρεξε σε 24.90 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχωρίζει η Δάφνη Λαβασά στα 3.000 μ., το δίδυμο Χατζηπουργάνη -Παραστρατίδου στα χαμηλά εμπόδια, η Σάντι Παπακώστα στο ύψος, ο Γιαννης Καριοφύλλης στα 200 μ., αλλά και οι Ζιώγας, Ντουσάκης και Πολυχρονίου στη σφυροβολία. Στο μήκος Ηλίας Κελεσίδης και Ανδρέας Αντωνακόπουλος στη β΄φάση της διοργάνωσης ξεπέρασαν τα 7,20 μ. και θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
Θυμίζουμε πως στο σχολικό πρωτάθλημα τα όργανα στις ρίψεις και τα ύψη στα εμπόδια είναι της κατηγορίας Κ18.

Το πρόγραμμα

Οι συμμετοχές

Κατεβάστε την εφαρμογή