Συνέχεια σε μίτινγκ στο εξωτερικό για τέσσερις πρωταθλητές μας

Στο μίτινγκ Golden Spike, που θα γίνει στην Πέμπτη (20/6) στην Οστράβα θα αγωνιστούν τρεις πρωταθλητές μας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Τατιάνα Γκούσιν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα από τα κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης, όπου παραδοσιακά σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Τεντόγλου θα κάνει στην Οστράβα τον έκτο του αγώνα στη σεζόν στο μήκος, με στόχο να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση των Χανίων, όπου “προσγειώθηκε” στα 8,18 μέτρα. Ο Τεντόγλου για μία ακόμη φορά θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί σπουδαία ονόματα του αγωίσματος, όπως ο Γιαν Ετσεβάρια (Κούβα) με φετινό 8,15 μ. και ο Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) με 8,15 μέτρα.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στοκ επί κοντώ των Ανδρών με τον Εμμανουήλ Καραλή να επιδιώκει να βρει άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων του. Ο νεαρός έχει κάνει φέτος δύο αγώνες με καλύτερη επίδοση το 5,36 μ. της Στοκχόλμης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία), ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σαμ Κέντρκις (ΗΠΑ), αλλά και ο πάντα αποδοτικός Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) θα είναι στην Οστράβα για έναν δυνατό αγώνα στο επί κοντώ.

Η Τατιάνα Γκούσιν στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης ξεπέρασε τα 1,88 μ., για δεύτερη φορά στη θερινήν σεζόν και στην Οστράβα θα έχει την ευκαιρία να πετύχει άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Η κορυφαία αθλήτρια του πλανήτη στο αγώνισμα, Μαρίγια Λασίτσκιενε θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 2,02 μ., που είναι και κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Εκτός συνόρων θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, Μιχάλης Αναστασάκης, που θα συμμετάσχει στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Ουέλβα της Ισπανίας. Ο 25χρονος αθλητής πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, αφού πλέον κινείται σταθερά σε βολές πάνω από τα 75,00 μ. και είναι θέμα χρόνου να βγάλει βολές πάνω από τα 77,00 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή