Τέταρτη θέση για την Στεφανίδη στο Ραμπάτ και για τον Δουβαλίδη στο Χορζόβ

Την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στο Diamond League του Ραμπάτ κατέλαβε σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στον τέταρτο αγώνα της στη σεζόν ξεπέρασε τα 4,67 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ, αφού τα άλματα της στα 4,77 μ. δεν ήταν έγκυρα.

Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,57 μ., ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα κι έπειτα πέρασε με την δεύτερη τα 4,67 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο δεδομένο του ότι το Παγκόσμιο διεξάγεται αργά στη σεζόν δεν βιάζεται να κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης του Βερολίνου, Νικόλ Κυριακοπούλου, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,57 μ., που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκες στον αγώνα. Οι δύο αθλήτριες έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4,72 μ., στη Σανγκάη. Νικήτρια στο σημερινό αγώνα ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με 4,82 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, δεύτερη η Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) με 4,77 μ. (φετινό ρεκόρ) και τρίτη η Κέτι Ναζότ (ΗΠΑ) με 4,67 μ., αλλά καλύτερες προσπάθειες από τη Στεφανίδη, που έμεινε τέταρτη.

Εκτός συνόρων συνέχισε τους αγώνες του και ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων τερμάτισε τέταρτος στο μίτινγκ που έγινε στην πόλη Χορζόβ της Πολωνίας με 13.51 (0,5). Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Κατεβάστε την εφαρμογή