Ξεκίνημα με άλμα στα 14,34 μ. για την Παπαχρήστου στο τριπλούν

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Βούλας Παπαχρήστου στη σειρά αγώνων Diamond League. Η Παπαxρήστου αγωνίστηκε στη διοργάνωση του Οσλο, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση στο τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 14,34 μ. (1,1).

Η θερμοκαρσία στο Όσλο ήταν αρκετά χαμηλή για τα δεδομένα της εποχής και ιδιαίτερα σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, γεγονός που επηρέασε την αθλήτρια μας, η οποία επέλεξε μάλιστα να παρακάμψει το πέμπτο της άλμα, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο είχε ένα ακόμη άλμα πάνω από τα 14,00 μ., το πρώτο της, το οποίο μετρήθηκε στα 14,13 μ., ενώ δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στα άλλα δύο έγκυρα άλματα της, τα οποία ήταν 13,57 μ. και 13,78 μ. και δεν αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες της.

Η Παπαχρήστου αναμένεται να είναι παρούσα στο σύνολο των αγώνων Diamond League, με απώτερο στόχο την πρόκριση στον τελικό. Νικήτρια στον σημερινό αγώνα ήταν η Κατρίν Ιμπαργκουέν με 14,79 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και δεύτερη η Κετούρα Όρτζι με 14,53 μ., ενώ η τριάδα έκλεισε με την Σάνικα Ρίκετς, που “προσγειώθηκε” στα 14,41 μέτρα. Η Παπαχρήστου με το άλμα στα 14,34 μ. πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο είναι 14,32 μέτρα. Η Παπαχρήστου βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στο αγώνισμα, το οποίο ήταν 14,20 μ., από το διασυλλογικό πρωτάθλημα και έδειξε πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο τριπλούν, στο Diamond League που θα γίνει στη Λωζάννη. Η έμπειρη αθλήτρια έχει επιλέξει για τη φετινή απαιτητική και μακριά χρονιά να συμμετέχει στο τριπλούν μόνο σε αγώνες στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει τραυματισμούς και να κερδίζει από τη συμμετοχή της στο μήκος σε ταχύτητα και φρεσκάδα. Η Παπαχρήστου με το 14,34 μ. έγινε η τρίτη Ευρωπαία αθλήτρια στο αγώνισμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή