“Βενιζέλεια – Χανιά”: Νέο ατομικό ρεκόρ και όριο για τον Γκαραγκάνη

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στα 100 μ. και είδε το χρονόμετρο συνέχισε να τρέχει και να πανηγυρίζει για περίπου 100 μ. ακόμα!

Ο νεαρός αθλητής κατάφερε να βρει τις κατάλληλες συνθήκες και να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 10.43 (1,8), επίδοση που του δίνει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε. “Ηξερα πως είμαι καλά και έψαχνα να βρω μια κούρσα με καλές συνθήκες για να κυνηγήσω μια ανάλογη επίδοση. Αυτός ήταν και ο λόγος που πανηγύρισα έντονα, επειδή κατάφερε να κάνω αυτό που που μπορώ. Μετά τα 60 μ. κατάφερα να αναπτύξω ταχύτητα να διατηρηθώ χαλαρός και τελικά να τερματίσω μια επίδοση που μου εξασφαλίζει από νωρίς στη σεζόν το όριο. Φέτος έχω δουλέψει πολύ συστηματικά και παράλληλα έχω σεβαστεί απόλυτα τα κορμί μου, προκειμένου να αποφύγω τραυματισμούς”, είπε ο αθλητής του Χρήστου Κατσίκα. Ο Γκαραγκάνης, ο οποίος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Παπαφλέσσεια είχε ατομικό ρεκόρ 10.58 από την περσινή σεζόν. Πολύ καλή επίδοση έκανε ο Βρετανός Richard Kilty που ήταν γρηγορότερος όλων με 10.,32. Ο Serhiy Smelyk (Ουκρανία) ήταν δεύτερος και ο Τούρκος Erme Barnes τρίτος με 10.39.

Ο Kyle Clemons ήταν ο αθλητής που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στα 400 μ. με 46.04 και άφησε πίσω του τον Alex Haydock – Wilson με 46.83. Ο Παναγιώτης Τριβυζάς στην δεύτερη κούρα ου στα 400 μ. κατάφερε να τερματίσει σε 47.19, να βελτιώσει ο ατομικό το ρκεόρ και να δείξε πως είναι θέμα χρόνου να κατέβει τα 47.00. “Είχα τον απόλυτο έλεγχο της κούρσας. Αγώνα με τον αγώνα θα βελτιώνομαι θα βρίσκω τον ρυθμό μου στο αγώνισμα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στα “Παπαφλέσσεια” στα 200 μ. και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα κάνω το επόμενο 400άρι μου”, είπε ο Τριβυζάς.

Η Remona Buchell ήταν νικήτρια στα 100 μ. με 11.47, ενώ η Κυριακή Σαμάνη με 11.78 (0,4) ήταν η καλύτερη Ελληνίδα στην έβδομη συνολικά θέση με την επίδοση της να αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η κορασίδα Μαρκέλλα Παπανδρέου που πέτυχε 12.01 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Μεγάλες βολές πέτυχαν οι αθλητές στη σφαιροβολία, με τον Maksim Afonin να επικρατεί του αγωνίσματος με 20,41 μέτρα. Ο Ρώσος, ο οποίος μετείχε ως ανεξάρτητος άφησε στη δεύτερη θέση τον Λευκορώσο Dzmitry Karpuk με 19,61 μ. και τρίτος ο FABBRI, Leonardo Fabbri με 19,57 μέτρα. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία και με 19,18 μ. βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και παράλληλα έδειξε πως όσο πλησιάζει ο αγώνας στόχος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, βρίσκει τις βολές που θα του δώσουν μια καλή παρουσία.

Χωρίς την Ελίνα Τζένγκο, που δεν αγωνίστηκε, αφού είχε μια ενόχληση στον αγκώνα έγινε ο ακοντισμός των γυναικών. Η Irena Sediva ήταν νικήτρια με 58.38, ενώ η Σοφία Υφαντίδου ακολούθησε με 55,81 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Δείτε τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή