“Βενιζέλεια – Χανιά”: Εναρξη με μεγάλες βολές στη σφυροβολία

Με ένα αγώνισμα που αγαπούν ιδιαίτερα στα Χανιά, τη σφυροβολία, ξεκίνησε το πρόγραμμα του πρώτου διεθνούς μίτινγκ, Βενιζέλεια – Χανιά. Δεκάδες Χανιώτες αγνόησαν την έντονη ζέστη και βρέθηκαν στο στάδιο, προκειμένου να χειροκροτήσουν τους κορυφαίους αθλητές.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε ο Nick Miller (Μ. Βρετανία), ο οποίος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 77,72 μ., από την δεύτερη βολή του και επικράτησε του αγώνα.

Ο Miller έγινε ο τέταρτος αθλητής της σφυροβολίας φέτος στον κόσμο και έβαλε υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου στην Ντόχα.

Ο Βρετανός άφησε στη δεύτερη θέση, τον Μιχάλη Αναστασάκη, ο οποίος έστειλε τη σφύρα στα 75,60 μ. σε έναν ακόμη σταθερό αγώνα στη χρονιά. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου είχε ακόμη βολές στα 73,13 μ., 71,79 μ., 74,46 μ., 73,62 μ. και 74,03 μέτρα. 

Η σφυροβολία των Ανδρών έγινε για πρώτη φορά στο κεντρικό στάδιο από το μακρινό 1994.

“Η προετοιμασία πάει καλά, περιμένω το επόμενο διάστημα να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες βολές. Στόχος της σεζόν είναι η Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση για την οποία έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας. Επόμενος αγώνας μου θα είναι τα Σπανίδεια”, είπε ο Αναστασάκης, που μετά τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, θα αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Ουέλβα.

Με τη σφυροβολία Κ20 ξεκίνησε το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ Βενιζέλεια Χανιά στην πόλη των Χανίων. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έχοντας τη συμπαράσταση και το χειροκρότημα των συμπολιτών του να πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και να επικρατήσει του αγωνίσματος με 78,45 μέτρα.

Ο νεαρός με φετινό ρεκόρ 81,62 μ., που είναι η κορυφαία βολή στον κόσμο έκανε πολύ καλό αγώνα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του.

Ο Θοδωρής Ζιώγας κατάφερε να πετύχει το βασικό του στόχο, που ήταν να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός έστειλε τη σφύρα στα 71,91 μ.,  βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ έπιασε το όριο και κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα. Η τριάδα στη σφυροβολία Κ20 έκλεισε με τον Θοδωρή Ντουσάκη που πέτυχε 67,44 μέτρα. Τόσο ο Ζιώγας όσο και ο Ντουσάκης είναι αθλητές της κατηγορίας Κ18.

Δείτε εδώ αποτελέσματα από τους αγώνες, παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων μέσα από το facebook και το twitter της ομοσπονδίας.

Δείτε σε livestreaming τη διοργάνωση μέσα από τη webtv της ERT. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 στις 18.00

Κατεβάστε την εφαρμογή