Ολα έτοιμα για το διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια- Χανιά”, την Κυριακή (9/6)

Δύο μόλις 24ωρα έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή του μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά”, το οποίο είναι ενταγμένο στην κατηγορία Claccic της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο στάδιο “Ελενα Βενιζέλου”.

Οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν σταδιακά το δρόμο για τη Κρήτη, προκειμένου να κάνουν τις τελευταίες προπονήσεις στο νησί και την Κυριακή να αγωνιστούν στη σπουδαία διοργάνωση. Την Πέμπτη οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη, αλλά και τον ελληνικό στίβο, δεδομένο του ότι το μίτινγκ αποτελεί τη συνένωση δύο σπουδαίων διοργανώσεων.

«Δεν έγινε τυχαία αυτή η συνένωση των δύο μεγάλων διοργανώσεων, των Βενιζελείων και της διοργάνωσης Χανιά. Οι προτάσεις υπήρχαν από παλιότερα, αλλά αυτή τη φορά τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Υπήρχε η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που ανέφερε ότι για να μπορούν να παίρνουν πρόκριση οι Ελληνες πρωταθλητές για Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έπρεπε να υπάρχει ένα διεθνές μίτινγκ στίβου, το οποίο θα ήταν αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Παράλληλα υπήρχε η βούληση του ΣΕΓΑΣ να βοηθήσει σημαντικά μία τέτοια διοργάνωση σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Είχαμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού θετικούς σε αυτό το εγχείρημα και έτσι είδαμε ότι μία πρόσθεση “1+1” δεν έκανε “2” αλλά πολύ περισσότερο, μια και η φετινή διοργάνωση, ακόμα και αν προσθέσουμε τους προϋπολογισμούς των δύο μίτινγκ των προηγούμενων ετών, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει έναν πενταπλασιασμό του προϋπολογισμού της. Η απόφαση των Δήμων Χανίων και Πλατανιά να στηρίξουν αποφασιστικά και της Περιφέρειας Κρήτης να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια, μαζί με τη βούληση του ΣΕΓΑΣ, δημιούργησαν καταπληκτικές προϋποθέσεις προκειμένου τα Χανιά να αποτελέσουν την πόλη του στίβου στην Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια και αυτό γιατί θα διεξάγεται από φέτος και στη συνέχεια η κορυφαία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού στη χώρα. Αυτό σημαίνει μία τεράστια προβολή της πόλης μας, μία τεράστια ανάπτυξη του αθλητισμού και ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να βελτιωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όχι μόνο για τους ξένους και τους Ελληνες πρωταθλητές που θα παίρνουν μέρος, αλλά και για τη χανιώτικη νεολαία προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για την άθλησή τους», είπε ο πρόεδρος του Κύδωνα Σάκης Κουβάτσος, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρoς του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιώργος Γιατρουδάκης, δήλωσε: Η νέα διοργάνωση είναι αποτέλεσμα έργου και ευρύτερης συνεργασίας πολλών φορέων, χορηγών, υποστηρικτών, εθελοντών, κάτω από την πλήρη υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ. Απώτερος στόχος της νέας προσπάθειας θα είναι η καθιέρωση του διεθνούς χαρακτήρα της διοργάνωσης. Με τις κατάλληλες κινήσεις μας προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς, ούτως ώστε αθλητές, προπονητές και συνοδοί, Ελληνες και ξένοι, να επιτύχουν τους στόχους τους και οι φίλαθλοι να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο αγώνα αντάξιο με την ιστορία της πόλης μας στον κλασικό αθλητισμό».

Τη συνέντευξη Τύπου τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι Τάσος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου,η υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ Lines, που είναι χορηγός μετακινήσεων των δύο συλλόγων και του μίτινγκ, Αννα Νικολακάκη, η αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Σωτήρης Λαβούτας και ο γενικός γραμματέας Χριστόφορο Ανδρουλιδάκη και ο αθλητής της σφυροβολίας Χρήστος Φραντζεσκάκης. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως η σφυροβολία Κ20 θα ξεκινήσει στις 14.30 και των Ανδρών στις 15.30, ενώ παρουσιάστηκε και το επίσημο  μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Το μίτινγκ “Βενιζέλεια -Χανιά” διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Κύδωνα Χανίων και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Δείτε το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες για τη διοργάνωση, στο επίσημο site

Κατεβάστε την εφαρμογή