Στα 6,49 μ. η Παπαχρήστου στα 2,18 μ. ο Μέρλος στο μίτινγκ της Καλλιθέας

φωτογραφίες: eurokinissi

Έναν ακόμη δυνατό αγώνα πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Βούλα Παπαχρήστου, που συμμετείχε σήμερα στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέλεξε να κάνει τέσσερα άλματα με το καλύτερο στα 6,49 μ., στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του τριπλούν που ακολουθούν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο είχε ακόμη άλματα στα 6,34 μ. και 6,44 μ. και ήταν άκυρη στο τέταρτο και τελευταίο άλμα της στο σημερινό αγώνα. Η Παπαχρήστου την Κυριακή θα είναι παρούσα στο μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” και στις 13 του μηνός θα είναι στο Όσλο στον πρώτο της αγώνα στη σειρά Diamond League για φέτος, όπου θα συμμετάσχει στο τριπλούν.

Ντεμπούτο στη σεζόν έκανε σήμερα η Λίλη Αλεξούλη, όπου ήταν δεύτερη με 6,38 μ. (-0,4), ενώ στα άλλα τρία άλματα που εκτέλεσε είχε 6,26 μ. και 6,34 μέτρα. Η Ελένη Κουτσαλιάρη έκλεισε την τριάδα με άλμα στα 6,20 μ. και απέχει δέκα εκατοστά από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε. Το όριο για την ίδια διοργάνωση θα επιδιώξει να κυνηγήσει και η Ιωάννα Ιωάννου, που σήμερα έκανε 6,16 μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Το ντεμπούτο του Αντώνη Μέρλου σε αγώνες στην Ελλάδα συνοδεύτηκε με άλμα 2,18 μ. επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε. Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα, πίσω από τον Αντρέι Σκομπέικο (Βουλγαρια) που πέτυχε 2,22 μέτρα. Ο Μέρλος στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,22 μ., όπου είχε καλές προσπάθειες. Τρίτος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Πάολο Κονσεισάο με 2,10 μέτρα.

Επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου σημείωσαν οι αθλητές στο τριπλούν εκεί όπου o 26χρονος Γκιόργκι Τσόνοφ (Βουλγαρία) ήταν νικητής με 16,80 (0,1) και ακολούθησαν οι Λεβόν Αγκασιάν (Αρμένια) και Τιάγκο Περέιρα (Πορτογαλία) με 16,50 (-0,3) και 16,40 (1,2), αντίστοιχα.

Το διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, το μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ρόμπερτ Εμιγιάν, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, καθώς και πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή