Ατομικό ρεκόρ για Καρύδη, φετινό για την Πόλακ

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Ελένη Πόλακ στη διάρκεια του μίτινγκ αλμάτων, το οποίο είναι σε εξέλιξη στην Καλλιθέα.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ανέβηκε πάνω από τα 4,41 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε να ξεπεράσει το 4,51 μ., προκειμένου να πετύχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ. Η Πόλακ θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 8 Ιουνίου στο Σόποτ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Κατερίνα Βαγενά με 4,20 μ., επίδοση που ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ.
Η Αρδιάδνη Αδαμοπούλου σε διάστημα λίγων ημερών κατάφερε να ανέβει πάνω από τα 4,10 μ. και να επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική της κατάσταση.

Την εξαιρετική της κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων της με τα χρώματα της εθνικής ομάδας επιβεβαίωσε σήμερα η Σπυριδούλα Καρύδη. Η 18χρονη αθλήτρια ήταν νικήτρια στο τριπλούν με άλμα στα 13,61 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της, αφού βελτιώνει το 13,48 μ., που πέτυχε τον περασμένο μήνα στα Τρίκαλα. Η Καρύδη πλέον μπορεί να σκέφτεται ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, το οποίο είναι 13,86 μ. και ανήκει στη Βούλα Παπαχρήστου από το 2008.

Δεύτερη στον σημερινό αγώνα ήταν η Βουλγάρα νεάνιδα αθλήτρια Αλεξάνδρα Νάτσοβα με 13,56 μ., που θα αποτελέσει μια από τις βασικές αντιπάλους της Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπόρας. Στην τρίτη θέση με 13,31 μ. έμεινε η Χριστίνα Αλβερτσιάν.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία μου στη σεζόν. Δουλεύουμε μεθοδικά με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Δεν είναι δυνατόν να κάνω και τα δύο αγωνίσματα, οπότε θα αγωνιστώ στο τριπλούν, στο οποίο θα διεκδικήσω τη διάκριση”, είπε η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη και τόνισε σχετικά με το ενδεχόμενο να κυνηγήσει και το πανελλήνιο ρεκόρ της Βούλας Παπαχρήστου. “Σε κάθε αγώνα κυνηγάω το καλύτερο. Δεν έχω στο μυαλό μου το ρεκόρ”. Η Κάρυδη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, την Κυριακή στο μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” στο μήκος.

Στο μήκος των Ανδρών ο Μιχάλης Μερτζανίδης ήταν νικητής με 7,78 μ. (1,2) και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ, ενώ δεύτερος ήταν ο Νίκος Καψής με 7,71 μ. (0,6) και τρίτος ο Νίκος Ξενικάκης με 7,55 μ. (0,6)

Κατεβάστε την εφαρμογή