Σφυροβολία Ανδρών και ακοντισμός γυναικών στο επίκεντρο του μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” (vid)

Ο Μιχάλης Αναστασάκης θα είναι ένα από τα κυρίαρχα πρόσωπα του 1ου διεθνούς μίτινκ “Βενιζέλεια – Χανιά”, το οποίο θα γίνει την Κυριακή (9/6) στα Χανιά.

Ο πρωταθλητής της σφυροβολία θα επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να αγωνιστεί μπροστά στους συμπολίτες του, στο στάδιο Ελενα Βενιζέλου με στόχο φυσικά να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν. Η σφυροβολία Ανδρών είναι ένα από τα ενδιαφέροντα αγωνίσματα της διοργάνωσης, όχι μόνο λόγω της παρουσίας του Ελληνα πρωταθλητή, αλλά και της παρουσίας ξένων αξιόλογων αθλητών.

Ο Nick Miller (Μ. Βρετανία) προέρχεται από το 73,62 μ. πριν λίγα 24ωρα στο Χάλε και θα κυνηγήσει βολές πάνω από τα 76,00 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει ο Ρώσος Denis Lukyanov που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο 78,97 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.
Ιδιαίτερα σταθερός είναι ο Ρώσος Vevgeniy Korotovskiy, που στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στο Σαμορίν, ήταν τρίτος με 76,33 μ., ενώ στο σύνολο των φετινών του αγώνων έχει καλές και σταθερές εμφανίσεις. Η τετράδα των ξένων συμμετοχών κλείνει με τον Bence Paszor (Ουγγαρία) με φετινό 74,06 μέτρα.

Εξαιρετικός αγώνας θα γίνει και στον ακοντισμό των γυναικών, εκεί όπου κυρίαρχο πρόσωπο θα είναι η Ελίνα Τζένγκο, η οποία προέρχεται από τη μεγάλη βολή των 61,48 μ. στο μίτινγκ του Χάλε, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και την κορυφαία στον κόσμο στην κατηγορία Κ20. Η Anete Kocina (Λετονία) είναι από τις ανερχόμενες στο αγώνισμα, με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ18 του 2013, αλλά και στα Ευρωπαϊκά Κ20 του 2015 και 2017. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 64,47 μ., αφού το 2017. Η Irena Sediva (Τσεχία) έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 60,51 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει. Στα “Βενιζέλεια – Χανιά” θα είναι παρούσα και η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών, η πρωταθλήτρια των συνθέτων, Σοφία Υφαντίδου με φετινή επίδοση 55,20 μέτρα.

Το μίτινγκ διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Κύδωνα Χανίων και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.

https://www.instagram.com/p/ByP_c0oIGBH/

Κατεβάστε την εφαρμογή