Χαμηλές πτήσεις για τους επικοντιστές μας στη Στοκχόλμη

Η εξαιρετικά χαμηλή, για τα δεδομένα της εποχής, θερμοκρασία, αλλά και ο δυνατός άνεμος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν σήμερα στο Diamond League της Στοκχόλμης.

Στο επί κοντώ των Ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής κατέλαβε την τέταρτη θέση με καλύτερη προσπάθεια τα 5,36 μ., ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα και πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια απέτυχε στα 5,48 μέτρα. Ο δεύτερος Έλληνας του σημερινού αγώνα, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να καταταχθεί, αφού είχε τρία άκυρα άλματα στο αρχικό ύψος των 5,36 μέτρα. Ο αέρας φάνηκε πως επηρέασε ιδιαίτερα τους μετέχοντες, αφού από τους επτά που ξεκίνησαν μόνο τρεις κατάφεραν να συνεχίσουν μετά το 5,36 μέτρα. 

Νικητής στο επί κοντώ ήταν ο Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,72 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη, ενώ επέλεξε στη συνέχεια να μην δοκιμάσει υψηλότερα. Δεύτερος με 5,60 μ. ήταν ο Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) και τρίτος ο Ιάπωνας Σίτο Γιαμαμότο (5,48 μ.).

Στο επί κοντώ των Γυναικών, το οποίο δεν ήταν στα αγωνίσματα που βαθμολογούνταν, η Ελένη Πόλακ έμεινε στο 4,15 μ., επίδοση που της έδωσε την πέμπτη θέση. Νικήτρια στο αγώνισμα ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτσον με 4,57 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή