Γκραν Πρι Έδεσσας: Η Εμμανουηλίδου ισοφάρισε το ρεκόρ στα 100 μ., όρια για τις Μαλταμπέ και Δόση στο ύψος και Παππά στα 400 μ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ισοφαρίσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Η νεαρή αθλήτρια από τα Κουφάλια έτρεξε στο Γκραν Πρι “Αλεξάνδρεια” στην Έδεσσα και διένυσε τα 100 μ. σε 11.96 (0,1), ισοφαρίζοντας τo χρόνο που πέτυχε στις 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Η νεαρή αθλήτρια θα κάνει την επόμενη εμφάνιση της στο Γκαλά Γυναικών στη Φιλοθέη με στόχο μία ακόμη γρηγορότερη κούρσα και γιατί όχι ένα νέο ρεκόρ. Σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε και μία ακόμη αθλήτρια, η Ελίνα Τζέννγκο, που πέτυχε ρεκόρ Κ20 στον ακοντισμό (διαβάστε εδώ).

Φοβερός αγώνας έγινε στo ύψος των γυναικών με την Δέσποινα Μαλταμπέ να ξεπερνάει το 1,82 μ. και να βελτιώνει το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 1,79 μέτρα. Παράλληλα, η αθλήτρια του Δημήτρη Δαμασκηνού έπιασε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κι έτσι θα επιστρέψει για πρώτη φορά από το 2015 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, σε ανάλογη διοργάνωση. 
Η Μαλταμπέ στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες το 1,84 μ., ύψος που έδειξε πως θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την Τετάρτη στην Καλλιθέα. Η Παναγιώτα Δόση κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο σημερινό αγώνα με 1,80 μ., ύψος που της έδωσε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, δεδομένο του ότι το 1,83 μ. που έχει φέτος το πετύχει σε διοργάνωση που δεν ίσχυαν τα όρια. Στην τρίτη θέση του σημερινού αγώνα ήταν η Αλίκη Βαγγέλη με 1,80 μ., που και αυτή είναι πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής (1,82 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. 

Την τρίτη επίδοση της καριέρας του έκανε σήμερα ο Μιχάλης Παππάς, που ήταν νικητής στα 400 μ. με 47.00 και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο έμπειρος αθλητής έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει επίδοση κάτω από τα 47.00, σε μια κούρσα όπου θα έχει τον απαιτούμενο συναγωνισμό. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα έχει ατομικό ρεκόρ 46.86, από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κώστας Δουβαλίδης είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του γρήγορη κούρσα στη σεζόν διανύοντας τα 110 μ. εμπ. σε 13.56. Ο αθλητής έδειξε σε καλή κατάσταση και σε θέση – έχοντας και τον απαραίτητο συναγωνισμό – να τρέξει κάτω από το όριο των 13.46, που θα τον στείλει στη Ντόχα.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε στο μήκος των γυναικών η Έφη Κολοκυθά, που λίγες ημέρες από το 6,41 μ. της Θεσσαλονίκης σημείωσε 6,25 μ. στην Έδεσσα και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Η έμπειρη αθλήτρια την Τετάρτη (5/5) θα βρίσκεται στην Καλλιθέα για το μίτινγκ αλμάτων κι έπειτα θα αγωνιστεί στο Γκαλά της Φιλοθέης (12/5) με απώτερο στόχο να βρει άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα. Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η κορασίδα Αναστασία Ντραγκομίροβα με 6,20 μ. και τρίτη η Ελένη Κουτσαλιάρη με 6,15 μ., που στην Καλλιθέα θα επιδιώξει άλμα πάνω από το 6,23 μ., που θα της δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στο μήκος των Ανδρών ο Μιχάλης Μερτζανίδης αναδείχθηκε νικητής με 7,60 μ., ο Νίκος Ξενικάκης ακολούθησε με 7,57 μ. και ο έφηβος Αλέξης Αργυρόπουλος πέτυχε 7,47 μ. και δεν μπόρεσε να ξεμπερδέψει με το όριο (7,50 μ.) συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Στη διάρκεια των αγώνων που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΓΥΣ Εδεσσας, ο Δήμος Έδεσσας, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ τιμήθηκαν οι Έδεσσαίοι παλιοί πρωταθλητές στους δρόμους ταχύτητας Χριστόφορος Χοίδης και Γιώργος Τσουβάρας. 

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή