Δυνατές ελληνικές παρουσίες στο Diamond League της Στοκχόλμης

Στη Στοκχόλμη μεταφέρεται η δράση της σειράς αγώνων Diamond League με τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα, την Πέμπτη (30/5).

Στην πόλη της Σουηδίας θα βρίσκονται τέσσερις Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που θα κυνηγήσουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, που θα έχει την τύχη να αγωνιστεί κόντρα στους κορυφαίους – αυτή τη στιγμή – άλτες στον κόσμο. Στη Στοκχόλμη θα κάνει το ντεμπούτο του Κουβανός, Γιαν Ετσεβαρία, ενώ ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 8,38 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του κορυφαίου φέτος στον κόσμο Ζαρκ Βίσερ (Ν. Αφρική) με 8,41 μέτρα, αλλά και των Τατζάι Γκάιλ (Τζαμάικα- 8,30 και του σταθερότερου άλτη των τελευταίων ετών, του Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική). Ο Τεντόγλου είναι σε καλή κατάσταση και έχει ως βασική προτεραιότητα να βελτιώσει το φετινό του 8,10 μ. και να βρεθεί ψηλά στην τελική κατάταξη.

Στο επί κοντώ θα συμμετάσχουν τόσο ο Κώστας Φιλιππίδης όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, μετά το 5,46 μ. της Ντόχα. Από την άλλη ο Καραλής κάνει ντεμπούτο στη σεζόν και θέλει από νωρίς να κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία), Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) και Τιάγκο Μπράζ (Βραζιλία).

Το αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, μπορεί να μην είναι στη σειρά των διαμαντιών, ωστόσο θα είναι μια ιδανική ευκαιρία για τις μετέχουσες να κάνουν έναν δυνατό αγώνα. Εκεί θα είναι και η Ελένη Πόλακ που ψάχνει ένα άλμα πάνω από τα 4,56 μ., που θα της δώσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η αθλήτρια κάνει στην ουσία τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, μετά το 4,35 μ. του διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Κατεβάστε την εφαρμογή