Φετινό ρεκόρ για τον Μέρλο στο ύψος

Το φετινό του ρεκόρ ξεπέρασε ο Αντώνης Μέρλος στη διάρκεια των περιφερειακών Κολεγιακών αγώνων στο Τζάκσοβιλ της Φλόριντα. Ο νικητής το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο ύψος ξεπέρασε τα 2,16 μ., ωστόσο δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του NCAA, αφού ήταν 15ος.  

Ο Μέρλος στη συνέχεια απέτυχε στα 2,19 μ., ύψος που αν ξεπερνούσε θα του έδινε την πρόκριση (όριο 2,18 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο αθλητής έκανε τον τελευταίο του αγώνα στις ΗΠΑ και στις 16 Ιουνίου θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει εδώ προπόνηση και αγώνες.

Στην ίδια περιφέρεια η Σταματία Σκαρβέλη ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της με το αγώνισμα της σφαιροβολίας, όπου ήταν 13η με 16,21 μ. και για μία θέση έχασε την πρόκριση στον τελικό. Σε κάθε περίπτωση η Σκαρβέλη θα βρίσκεται στην κορυφαία διοργάνωση των Πανεπιστημίων, αφού έχει ήδη προκριθεί στη σφυροβολία και την δισκοβολία. Στον όμιλο του Σακραμέντο, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού σημείωσε 12,70 μ. (2,2) στο τριπλούν και κατέλαβε την 18η θέση κι έτσι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν στις ΗΠΑ.  Στους ίδιους αγώνες ο Ιάσωνας Μαχαίρας είχε καλύτερη στα 17,38 μ. στη σφαιροβολία και έμεινε 43ος.

Κατεβάστε την εφαρμογή