Τα κορίτσια στο ύψος άφησαν πολλές υποσχέσεις

Ένας από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών στο ύψος των γυναικών στη χώρα μας έγινε σήμερα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στον όμιλο των Αθηνών.

Οι Τατιάνα Γκούσιν, Ιωάννα Ζάκκα, Αθηνά Ρέτζιου έδωσαν ένα πρώτο δείγμα γραφής σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο της σεζόν. Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) αναδείχθηκε νικήτρια με 1,85 μ., ενώ στη συνέχεια είχε καλά αλλά άκυρα άλματα στο 1,90 μ, ύψος που φαίνεται πως σύντομα θα προσεγγίσει.

Η έμπειρη αθλήτρια επέστρεψε πριν δύο ημέρες από την προετοιμασία στα Χανιά κι ακόμη δεν βρίσκεται στο απαιτούμενο αγωνιστικό επίπεδο. “Είμαι πολύ κουρασμένη από την προετοιμασία που έχει προηγηθεί. Παρόλα αυτά ήξερα σήμερα πως μπορώ να πηδήσει πάνω από το 1,85 μέτρα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στην Πράγα στις 3 Ιουνίου, όπου θα επιδιώξω να ανέβω υψηλότερα”, είπε η Γκούσιν με το τέλος του αγώνα. Η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) είχε δείξει από τον αγώνα στα Βεργώτεια πως είναι σε καλή κατάσταση και σήμερα κατάφερε να το αποτυπώσει και στον αγωνιστικό χώρο. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου ξεπέρασε το 1,83 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,82 μέτρα. “Στον αγώνα λειτουργώ πολύ καλά και καταφέρνω να κυνηγήσω τα άλματα που θέλω. Είμαι καλά και πιστεύω πως μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες θα μπορέσω να κινηθώ σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα”, είπε η Ζάκκα.

Τον εαυτό της ξεπέρασε και η τρίτη στο σημερινό αγώνα, η Αθηνά Ρέτζιου, που έκανε 1,81 μ. και έχει κάθε λόγο να σκέφτεται το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο είναι 1,82 μέτρα. “Ήμουν κουρασμένη από την προετοιμασία στα Χανιά και δεν περίμενα πως σήμερα θα βγει αυτή η επίδοση. Είμαι χαρούμενη και συνεχίζω”, είπε η Ρέτζιου. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η τέταρρη του σημερινού αγώνα, η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων), που ξεπέρασε το 1,79 μ. και έκανε ατομικό ρεκόρ. 

Δείτε τα αποτελέσματα από τους ομίλους των διασυλλογικών πρωταθλημάτων

Κατεβάστε την εφαρμογή