14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα πλημμυρίσει την Κυριακή (14/04) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και τον παράλληλο του αγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου, Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.
Στην κατηγορία ανδρών, στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου στην Πέλλα θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Μιχάλης Παρμάκης και Γιάννης, ενώ στις γυναίκες τη νίκη θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων η προπέρσινη θριαμβεύτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη  και η Βασιλική Σπάθη.
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. θα συμμετάσχουν οι Κώστας Γκελαούζος, Ιάσων Ιωαννίδης και στις γυναίκες  θα τρέξουν η Ντενίζ Δημάκη, η Μιχαέλα Φιάσκα  και η Ειρήνη Μιχαλά.
Στον Δρόμο των 5χλμ, που θα έχει τη μαζικότερη συμμετοχή με περισσότερους από 13.000 δρομείς στην εκκίνηση με τις Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και Ζωή Ανδρικοπούλου να ξεχωρίζουν.
Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ3, τηλεοπτικά αλλά και διαδικτυακά, μέσα από το https://webtv.ert.gr/ert3-live/, από τις 09:30 έως τις 13:00 της Κυριακής (14/04), καθώς στο κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.
Επιπλέον, θα υπάρξει live streaming μέσω Facebook από τις 08:00 το πρωί, με την εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης
08:00: Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, κεντρική πλατεία Πέλλας)
08:45: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης)
08:45: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Πλατεία Αριστοτέλους)
12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης)
12:45: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Δρόμοδυ Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος

Κατεβάστε την εφαρμογή