Αναβάθμιση για τέσσερα ακόμη εγχώρια μίτινγκ

Αναβαθμισμένες θα είναι τη νέα σεζόν τέσσερις ακόμη ελληνικές διοργανώσεις. Ο ΣΕΓΑΣ απέστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τα μίτινγκ που θα ανέβουν κατηγορία και θα έχουν καλύτερη βαθμολογία στο σύστημα Ranking.

Η ιστορική διοργάνωση “Παπαφλέσσεια” (19/6), αλλά και οι θεματικές διοργανώσεις “Σιθώνεια” (6/9), Μίτινγκ αλμάτων “Καλλιθέα” (5/6) και “Δρόμεια” (20/7) θα ενταχθούν στην κατηγορία “Ε” της IAAF, από την “F”, όπου ήταν μέχρι σήμερα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα βαθμολογούνται οι έξι πρώτοι και πρώτες ανά αγώνισμα (στην F βαθμολογούνται μόνο οι τρεις πρώτοι ), ενώ οι βαθμοί θα είναι περισσότεροι σε σχέση με την τελευταία κατηγορία, γεγονός που μπορεί να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο ιδιαίτερα σε αθλητές και αθλήτριες, που δεν είναι εύκολο να “κλείσουν” μια θέση στα κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλο και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σήμερα με τους εκπροσώπους των τεσσάρων διοργανώσεων. Ο Δημήτρης Πουλόπουλος για τα Παπαφλέσσεια, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου για τα Σιθώνεια, ο Παναγιώτης Δημάκος για την Καλλιθέα και ο Χάρης Παπαδιάς για τα Δρόμεια, βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και συζήτησαν με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τον εθνικό προπονητή, για τη νέα προοπτική που δημιουργείται για τις διοργανώσεις, καθώς και για άλλα λειτουργικά ζητήματα που αφορούν στους αγώνες.

Θυμίζουμε πως φέτος ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει στην Κρήτη το μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” – ανήκει στα Classic της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και το Athens Street Pole Vault, διοργανώσεις που μαζί με το μίτινγκ Filothei Women Gala, είναι ενταγμένες στην κατηγόρια C του συστήματος Ranking της IAAF. Μία κατηγορία υψηλότερα, στην B,  είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και η Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Ο ΣΕΓΑΣ συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης των διοργανώσεων που διοργανώνονται από την ίδια ή υπό την αιγίδα της, προκειμένου να μεγαλώσουν και οι ευκαιρίς για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας και σε βάθος χρόνου η χώρα μας να αποκτήσει και πάλι δυναμική στην αγορά των αντίστοιχων διοργανώσεων.

Δείτε τον σχετικό πίνακα και τις βαθμολογίες ανά κατηγορία πατώντας (εδώ).

Κατεβάστε την εφαρμογή