Ο δυνατός αέρας …εμπόδιο των βαδιστών στο Ρίο Μαγιόρ

Ο δυνατός άνεμος, ο οποίος έφτανε τα πέντε μποφόρ, ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στο μίτινγκ βάδην της IAAF που έγινε σήμερα στο Ρίο Μαγιόρ.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ πήρε θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην μαζί με περίπου 50 ακόμη σπουδαίους αθλητές του αγωνίσματος και τερμάτισε στην 18η θέση με 1 ώρα 24.30, επίδοση που ήρθε με συντηρητικό ρυθμό, ιδιαίτερα μετά το 14ο χιλιόμετρο όπου είχε κράμπες στο στομάχι. Ο Παπαμιχαήλ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα του και μέχρι το 10ο χιλιόμετρο ήταν στο προπορευόμενο γκρουπ και θα διατηρούσε τον ρυθμό του αν δεν ακολουθούσαν οι ενοχλήσεις στο στομάχι. Ο Παπαμιχαήλ, ο οποίος φέτος έχει στρέψει την προσοχή του στα 50χλμ. βάδην, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Α/Γ στην Αλεξανδρούπολη.
Νικητής του αγώνα ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, Έιντερ Αρεβάλο (Κολομβία) με 1.21.16, ακολούθησε ο Ντιέγκο Γκαρσία (Ισπανία) με 1.21.27 και τρίτος ήταν ο Εικι Τακαχάσι (Ιαπωνία) με 1.21.41.

Την 14η θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών κατέλαβε η Παναγιώτα Τσινοπούλου με 1ώρα 38.35. Η έμπειρη αθλήτρια έφυγε καλά, ωστόσο στο 12ο χιλιόμετρο είχε μια ενόχληση στο δικέφαλο και αναγκάστηκε να ρίξει το ρυθμό της. Όπως και στους Άνδρες έτσι και στις Γυναίκες οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και επηρέασαν το αποτέλεσμα. Η Τσινοπούλου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην Αλεξάνδρούπολη. Η Κινέζα Σενγκί Γκιεγιάν ήταν νικήτρια με 1.29.00.

Κατεβάστε την εφαρμογή