Κοινή προετοιμασία για τα γκρουπ Πομάσκι και Τσώνη στην Αττάλεια

Δύο δυνατά γκρουπ αποτελούμενα από αθλητές και αθλήτριες με…αρκετά μετάλλια, θα ενωθούν τις επόμενες 14 ημέρες προκειμένου να κάνουν κοινή προετοιμασία.

Ο Γιώργος Πομάσκι και ο Ανδρέας Τσώνης επέλεξαν την Αττάλεια της Τουρκίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών τους. Από την Παρασκευή (5/4) έως και τις 19 Απριλίου, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης θα βρεθούν στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις μιας απαιτητικής σεζόν. Αθλητές με κοινούς στόχους και φιλοδοξίες, που γνωρίζουν καλά πως μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα δύο γκρουπ, μπορεί να μην ανήκουν στην ίδια κατηγορία αγωνισμάτων, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πολλά το ένα από το άλλο. Κυριακοπούλου και Παπαχρήστου μάλιστα είναι ένα από τα “δωμάτια” των αποστολών της εθνικής ομάδας, ενώ Τεντόγλου, Καραλής και Μαντζουρογιάννης έχουν κοινή αθλητική διαδρομή από τις μικρές κατηγορίες.

“Είναι πολύ καλό που δύο γκρουπ με υψηλό επίπεδο θα κάνουν κοινή προετοιμασία. Τα παιδιά έχουν τους ίδιους στόχους, οπότε την ίδια επιθυμία για σκληρή δουλειά. Τόσο η Κυριακοπούλου όσο και ο Καραλής έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους και έχουν θέσει υψηλούς στόχους για τη θερινή περίοδο. Η χρονιά είναι μεγάλη και έχουμε το χρόνο να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρέας Τσώνης. Η Κυριακοπούλου θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στο Diamond League της Σανγκάη (18/5), εκεί όπου αναμένεται να γίνει και το ντεμπούτο του Μίλτου Τεντόγλου.

Οι αγώνες Diamond League είναι βασική προτεραιότητα και της Βούλας Παπαχρήστου, που ωστόσο θα κάνει το ντεμπούτο της νωρίτερα στη σεζόν. “Θα ξεκινήσω τη χρονιά με μήκος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, θα συνεχίσω σε κάποια μίτινγκ στην Ελλάδα κι έπειτα θα ακολουθήσουν και οι αγώνες Diamond League στο τριπλούν. Στόχος μας είναι μέσα από τις εμφανίσεις μου στο μήκος να διατηρώ την καλή μου κατάσταση, να μην επιβαρύνομαι και να βελτιώνω διαρκώς την ταχύτητα μου, μέσα από την οποία θα κυνηγήσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο τριπλούν”, είπε η Παπαχρήστου, λίγο πριν το ταξίδι για την Τουρκία. “Με τη βοήθεια της ομοσπονδίας μας θα κάνουμε την προετοιμασία μας στην Τουρκία. Και είναι αλήθεια πως είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την την προετοιμασία, γιατί ξέρουμε πως οι συνθήκες θα είναι ιδανικές”, συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά την τέταρτη θέση στη Γλασκώβη είναι έτοιμος για τις εμφανίσεις στη θερινή περίοδο, που τοποθετούνται χρονικά στον Μάιο. Στην Τουρκία θα κάνει την προετοιμασία του και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και ευελπιστεί τη διάκριση το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Το προπονητικό κέντρο της Αττάλεια θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, προκειμένου να βρεθεί για δύο ημέρες κοντά στην προετοιμασία των δύο γκρουπ.

Κατεβάστε την εφαρμογή